Mit tudsz…?

Mit tudsz…?

A jelen és jövő nemzedékeket egyaránt megszólító értékmentő vetélkedő zajlott le november 16-án a dél-bánsági Ürményházán, Mit tudsz Torontál vármegyéről? elnevezéssel. Sorrendben immár tizenkilencedik alkalommal.

Történt mindez a helyi Ifjúsági Klub (ÜIK) és a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének (VMPE) közös szervezésében, egy-egy szajáni (Szajáni betyárok; felkészítő: dr. Zsoldos Ferenc), ürményházi (Ürményházi hagyományőrzők; felkészítő: Móric Erzsébet) és székelykevei (Keve király; felkészítő: Szatmári Mihály), illetve két-két torontálvásárhelyi (Torontáli visszatérők és Torontáli betyárok; felkészítő: Onjin Hartig Viktória), makói (Történ-észek és Időutazó kutatók; felkészítő: Dulka Árpád), valamint újszegedi (Újszögediek és Tisza-parti tudósok; felkészítő: Mikó Valér) felsős diákcsoportok részvételével.

„Megismerni a tényeket, általuk pedig tudatosan megtervezni a jövőt.” – e bátorító szavakat a VMPE képviseletében érkező és a vetélkedő nyitányban felszólaló Korenchy László, a pedagógusegyesület alelnöke helyezte az egybegyűltek szívére.

 S hogy mi történt utána? Nos, arról a november 27-i lapszámunkban tervezünk részletes beszámolót hozni. Addig viszont meséljenek a helyszínen készült fotóink.


A szerző felvételei


Még több kép!▼

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Mit tudsz…?
Bánáti Újság
  • Kónya-Kovács Otília
  • 2020.07.07.
  • LXXV. évfolyam 27. szám
Mit tudsz…?
Bánáti Újság
  • Zséli Ágnes
  • 2020.07.05.
  • LXXV. évfolyam 27. szám
Facebook

Támogatóink