home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Mit hoz 2007?
(T.T.,tv)
2007.01.03.
LXII. évf. 1. szám

Új év, új vágyak, új remények. Új esztendő kezdődött, ami remélhetőleg merőben más lesz, mint a tavalyi. Az ember optimizmusából fakadóan állandóan jobbra, tökéletesebbre vágyik, s egy olyan évet kíván magának, amelyben a szeretet, a békesség, az egymás tisztelete és megbecsülése jut érvényre. Minde...

Új év, új vágyak, új remények. Új esztendő kezdődött, ami remélhetőleg merőben más lesz, mint a tavalyi. Az ember optimizmusából fakadóan állandóan jobbra, tökéletesebbre vágyik, s egy olyan évet kíván magának, amelyben a szeretet, a békesség, az egymás tisztelete és megbecsülése jut érvényre. Mindenki szeretné a rosszat elfeledni, s csakis a szépre, a kellemes dolgokra emlékezni. Vajon mit tartogathat számunkra a 2007. esztendő, mit vár Ön, Kedves Olvasó az épp hogy csak megkezdődött esztendőtől?
TÓTH András palicsi gazdálkodó:
- Ilyenkor, az év vége felé mindig nagy reményekkel gondolok a soron következő évre. Nincs ez másképp most sem, 2006 alkonyán. Az idei eredmények összegzése mellett már egyre többször emlegetjük a 2007-ben elvégzendő munkákat, megvalósítandó terveket, ránk váró feladatokat. De ahogy mondani szokás: ember tervez, Isten végez! Nagy kérdés, hogy terveinkből mennyi mindent sikerül megvalósítanunk, s mondanom sem kell, hogy mindezek elérése nemcsak rajtunk múlik. Egy olyan országban élünk, ahol az ember fia sohasem tudhatja előre, vajon mit is hoz a holnap, szinte egyik napról a másikra élünk, sokaknak még a mindennapi kenyérre is alig-alig futja. Túl nagy javulásra nem számítok 2007-ben sem, csak a mostaninál nehogy rosszabb jöjjön! Politikai pártjaink mindegyike egyfolytában azt szajkózza, hogy január 21-e után egy más világ következik, ami reményeik szerint jobb lesz az eddiginél. Nem tudom, hogy így lesz-e, nem tudom, hogy higgyek-e valamelyiküknek is. Mint minden ember, én is magasabb életszínvonalat szeretnék mindannyiunknak, egy jobb és élhetőbb életet, egy olyan társadalmat, melyben az elvégzett munkát kellőképpen értékelik, s tisztességesen meg is fizetik.
KELEMEN Tamás nagykikindai főiskolai hallgató:
- Akárcsak a fiatalok nagy hányada, én is optimistán, reményteljesen gondolok az előttünk álló évre. Sokat várok a januári választástól, mely szerintem merőben megváltoztatja mindannyiunk életét. Bízom benne, hogy a demokratikus erők ünnepelhetnek január 21-e után, s a sötét, háborús időket felidéző pártok végérvényesen eltűnnek Szerbia politikai palettájáról. Ez minden jó érzésű, európai gondolkodású ember érdeke. Ami személyesen engem illet: nagyon szeretném végre befejezni tanulmányaimat a Műszaki Főiskolán. Még három vizsga választ el a diplomázástól, amit kemény munkával akár már 2007-ben megvalósíthatok. Persze, akkor egy újabb gonddal, az elhelyezkedésivel szembesülhetek, de bárcsak már ott tartanék! S ha már munkába állnék, akkor bizony - bár egyesek szerint még fiatal vagyok hozzá -, hamarosan meg is házasodnék. Sokak véleménye szerint a mai bizonytalan világban bolondság és felelőtlenség családot alapítani. Én ezzel nem értek egyet, s amennyiben két fiatal szereti egymást, akkor semmi sem állhat útjukba, és minden problémát meg tudnak oldani. Úgy fest a dolog, hogy lakásgondokkal nem kell szembenéznünk, mivel nagymamám nekünk ajándékozza régi házát, s abban éldegélhetünk mindaddig, amíg sajátra nem futja. Szeretném, ha minden embernek sikeres lenne a 2007. éve, s ennek reményében kívánok mindenkinek boldog új esztendőt!
VALKA Károly, a VMSZ kúlai helyi szervezetének elnöke:
- Bízom benne, hogy az ország gazdasága végre fellendül, s az elkövetkező parlamenti választásokon egy olyan kormány kerül hatalomra, amely gyorsan végrehajtja a reformokat, s ennek meglesz az eredménye. Ami Kúlát illeti, nagyon szeretném, ha végre-valahára stabil politikai helyzet alakulna ott ki, mely a polgárok javát, életszínvonalának növekedését szolgálná, s nem az egymás közötti viszálykodásról szólna. A 2007. évre mindenkinek jó egészséget kívánok, és remélem, hogy nem történik semmi váratlan - az ország és a világ fejlődését hátráltató - esemény a jövő esztendőben.
VARGA László, a VMSZ kampánystábjának szóvivője:
- Mindenekelőtt azt várom a 2007. esztendőtől, hogy majd a január 21-én sorra kerülő választásokon a VMSZ jól szerepel, természetesen azt is várom, hogy a többi demokratikus párt is jól szerepeljen. Bízom benne, hogy olyan demokratikus kormánya lesz az országnak, amely a jövő év folyamán számos olyan törvényt hoz majd, amely a vajdasági magyarság számára fontos, és több olyan intézkedést hoz majd, amely nélkülözhetetlen számunkra. Mindenekelőtt a nemzeti tanácsok hatásköréről és megválasztásáról szóló törvényre gondolok. Ezt a törvényt mindenképp meg kell hozni, mert a korábbi jogszabály alapján nem lehet újraválasztani a nemzeti tanácsokat. Azt is várom, hogy azok a törvények, amelyek meghozatalára mindenképp sor fog kerülni, olyan tartalmakkal teljenek meg, amelyek a mi számunkra kedvezőek: elsősorban az önkormányzati, a tartományi vagyonról szóló törvényre gondolok. Továbbá azt is várom, hogy végre megszülessen a vagyon-visszaszármaztatásról szóló törvény, amely meghozatalát immár 6 éve halogatja a mindenkori kormány. Nem utolsósorban pedig azt várom, hogy miután megszületnek ezek a jogszabályok, az új alkotmányt követő törvény rendelkezései alapján, azután a sorra kerülő önkormányzati és tartományi választásokon is jól szerepeljen a Vajdasági Magyar Szövetség. Azt remélem, hogy azok az önkormányzatok, amelyekben a VMSZ vezetői tisztségen vannak, meg is maradnak, sőt a számuk gyarapodni fog. Mindennek reményében szeretném megragadni az alkalmat, hogy sikerekben gazdag új esztendőt kívánjak választóinknak, a polgároknak.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..