home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Mit akarnak tőlünk a rendőrök?
bb
2005.01.05.
LX. évf. 1. szám

Kék borítékot hozott a postás. Le se volt zárva. A Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör címére érkezett.Hirtelen megijedtem. Mit akarnak tőlünk a rend őrei? Kinyitottam a borítékot, sötétkék színű, komor, rendőrségi címer... Ugyan mit akarhatnak? Hol voltak akkor, amikor egymás után törtek be hozzánk a...

Kék borítékot hozott a postás. Le se volt zárva. A Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör címére érkezett.
Hirtelen megijedtem. Mit akarnak tőlünk a rend őrei? Kinyitottam a borítékot, sötétkék színű, komor, rendőrségi címer... Ugyan mit akarhatnak? Hol voltak akkor, amikor egymás után törtek be hozzánk a mai napig ismeretlen tettesek? Mintha valami üdvözlőlapfélét véltem volna felfedezni a kissé vadnak tűnő borítóban. Tovább nyitottam... Jé, nem igaz! Felnevettem, és valami kis huncut melegség öntötte el a szívem. Karácsonyi üdvözlőlapot kaptunk a kék angyaloktól?! Sőt, még magyarul is tudnak, igaz, némi helyesírási hibával. Vagy inkább elírás? Szóval, a szerb szöveg mellett magyar nyelven ennyi állt a lapon: KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ESZTENDOT KÍVÁN A CSÓKAI BELÖGYI OSZTÁLY.
Biztos, hogy egy normális országban ezen senki se lepődne meg. De nálunk, annyi minden után! Tavaly ünnepeltük a kultúrkör fennállásának tizedik évfordulóját, de az egy évtized alatt ilyen kellemes gesztusra nem emlékszem. Vajon mi lesz ebből?
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..