home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Mi lesz a vakcinaútlevéllel?
(Tanjug)
2021.02.25.
LXXVI. évf. 8. szám
Mi lesz a vakcinaútlevéllel?

Az Európai Unió országai még nem jutottak közös megegyezésre a vakcinaútlevelet illetően, de talán majd csütörtökön megegyeznek az uniós vezetők.

Egyre jobban sürgetik egyes turizmusból élő uniós országok, hogy az EU-ban vezessék be a vakcinaútlevelet, vagy valamilyen igazolást annak bizonyítékául, hogy az adott személy felvette a koronavírus elleni védőoltást.

Az Európai Unió tagországai azonban különböző állásponton vannak a kérdésben. Amíg Görögország és Spanyolország érdeke az, hogy a védetté vált polgárok szabadon utazhassanak hozzájuk, addig más államok, például Németország és Franciaország azt mondja, ha rábólintanak a vakcinaútlevélre, az kötelezővé válna, amivel diszkriminálnának egyes embereket, akik különböző okokból kifolyólag vagy nem kaphatják meg, vagy elhatárolódnak a védőoltástól.

Franciaország, ahol igen erős a vakcinaellenes mozgalom, megígérte, hogy nem kényszeríti a polgárait a beoltásra. A franciák szerint a vakcinaútlevél ötlete túl korai.

Az európai vezetők csütörtökön egyeztetnek a témában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..