home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Mennyi kutya és mennyi ember!
(Hhzs.)
2014.11.12.
LXIX. évf. 46. szám
Mennyi kutya és mennyi ember!

A címbe emelt mondat Gondi Martinától, a zentai Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesületének elnökétől hangzott el a szervezet által megrendezett kutyaszépségversenyen. A rendezvény különlegessége az volt, hogy itt nem a kutyatársadalom felső tízezrébe tartozó, törzskönyvezett, fajtatiszta kutyák versengtek egymással, hanem az egyszerű keverékek és a nem pedigrés ebek bizonyították, hogy ők is szép képviselői a négylábú házi kedvencek közösségének, és legalább akkora megbecsülést érdemelnek, mint „kékvérű” társaik.

A talán első hallásra komolytalannak hangzó esemény mögött nagyon is komoly célok húzódtak meg, hiszen a lajkások elsősorban a felelős állattartás, illetve a kutyusok beoltatásának és chipezésének a fontosságára szándékozták felhívni a zentai polgárok figyelmét. Az először megrendezett Miss és Mister Lajkán ugyanis kizárólag beoltott és chipezett házi kedvencek vonulhattak fel, természetesen a gazdijuk kíséretében.

A zsűrinek egyáltalán nem volt könnyű dolga, mivel a kategóriákban (legszebb kölyök, kis, közép és nagy termetű kutya) több mint harminc szépség mutatkozott be a zentai vásártéren, de kiválasztották a legengedetlenebb, a leghűségesebb és a legbozontosabb négylábút, valamint a legszebb párt (gyermek és kutyája) is. A kölykök kategóriájában Panna lett az első, felvezetője Süli Mónika és Fejős Ákos volt. A kis termetű kutyusok közül Elek és gazdája, Magó László végzett az első helyen. A közepes termetű kedvencek legszebbike Mázli lett büszke gazdijával, Huszár Ritával. A nagytermetű kutyák csoportjában Csöpke és Száraz Róbert állhatott volna fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

A rendezvényen jelen voltak a magyarországi Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány képviselői is, akik azt mutatták be az érdeklődőknek, hogyan lehet dolgozni a terápiás kutyákkal.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..