Megkezdődött Zenta ünnepe

Megkezdődött Zenta ünnepe

Zentán megkezdődött a városnapi ünnepségsorozat, amely szeptember 14-éig tart.

A program kezdetén, szeptember 10-én gyászmisét tartottak a Szent Mihály arkangyal templomban a zentai csata 317. évfordulója alkalmából.

A Városi Múzeumban A tégla dicsérete fotókon címmel nyílt meg a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum fotókiállítása, amely a város téglaépítészetnek állít emléket. A fényképek a tégla szépségét, egyediségét és nagyszerűségét ábrázolják. Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere a megnyitón többek között hangsúlyozta: Elhoztuk Vásárhely tégláit, hogy tovább építsük a két testvérváros között feszülő hidat.

A Városháza dísztermében kóruszenei estet tartottak, amelyen fellépett a zentai Stevan Sremac Szülőföld Alapítvány női kórusa, a petrőci Musica Viva vegyes kar és a hódmezővásárhelyi Fandante kórus.

A folytatásban az épület előcsarnokában kiállítás nyílt a Városháza centenáriumának tiszteletére. A száz éve létező objektumot Tari László helytörténész méltatta, a kiállítást Ceglédi Rudolf polgármester nyitotta meg. Az esemény folytatásában üzembe helyezték a Városháza tornyának díszkivilágítását is.

Tekintse meg az íráshoz kapcsolódó képgalériát is.

Olvassa el Zenta város ünnepi programját!

 

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink