Megfelelni a gazdasági kihívásoknak (is)

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Megfelelni a gazdasági kihívásoknak (is)

Sajtótájékoztató a zentai VMSZ-ben - Szabó Attila fotójaZentai kampánykörúton járt a Magyar Koalíció vezetősége: Pásztor István, a VMSZ elnöke, Ágoston András, a VMDP elnöke, Dévavári Zoltán, a VMSZ alelnöke, Tari István, a VMDK alelnöke, Pásztor Bálint és Varga László, a VMSZ köztársasági p...

Sajtótájékoztató a zentai VMSZ-ben - Szabó Attila fotója

Zentai kampánykörúton járt a Magyar Koalíció vezetősége: Pásztor István, a VMSZ elnöke, Ágoston András, a VMDP elnöke, Dévavári Zoltán, a VMSZ alelnöke, Tari István, a VMDK alelnöke, Pásztor Bálint és Varga László, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselői és Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese. A Tartományi Nagyberuházási Alap 20,7 millió dinárral támogatja a zentai Ügyviteli Inkubátorház beindításához szükséges felújítási munkálatokat, s erről a városházán szerződést írtak alá. A küldöttség ezután a Vízgazdálkodási Rt.-ben járt, ahol Göblös József igazgató a vállalat beruházásairól és az idei terveiről számolt be. Az Elmetal fémipari üzemben és az Ekoterm vállalkozásban a tulajdonosok, Lengyel Ferenc, illetve Lengyel Károly fogadta a vendégeket. A zentai kórházban az intézmény vezetőivel és dr. Miloš Lučić tartományi egészségügyi titkárral tárgyaltak, majd Újvári Tiborral, az Alltech Fermin igazgatójával a tervezett beruházásokról folytattak megbeszélést. A kora délutáni órákban a VMSZ helyi szervezetének az irodájában találkoztak választóikkal.
Pásztor István hangsúlyozta: megalapozatlanok azok a félelmek, amelyek a zentai kórházzal kapcsolatban az elmúlt másfél-két hónapban megjelentek. A tartományi kormány a következő ülésén dönt arról, hogy az intézmény a szervezési séma alapján mely községeket foglalja magába.
- Ha jól emlékszem, ez a törökkanizsai, a csókai, a zentai és az adai lesz mintegy 72-73 ezer lakossal. Sokkal fontosabb azonban, hogy a mostani szabályok alapján bárki eldöntheti, melyik kórházban kér egészségügyi segítséget. Ha valaki Szabadkáról vagy a magyarkanizsai, a nagykikindai, esetleg a temerini község területéről úgy gondolja, Zentán tudják a számára a legmegfelelőbb ellátást nyújtani, akkor kérheti a kezelőorvosát, hogy ide utalja be - hallottuk a VMSZ elnökétől.
Ágoston András, a VMDP elnöke bemutatta az újságíróknak dr. Farkas Emilt, a Magyar Koalíció zentai jelöltjét a tartományi választásokon. Tari István, a VMDK alelnöke a vajdasági magyarság életminőségének a javítását tartja lényegesnek. Hozzátette, felesleges az a politizálás, amely nem ezzel törődik. Minél otthonosabban kell éreznünk magunkat a szülőföldünkön, ebben pedig az egyetlen járható út a Magyar Koalíció, vagyis az összefogás, amelyet várhatóan a polgárok is méltányolnak majd a voksoláskor.
Pásztor István újságírói kérdésre válaszolva kiemelte, a gazdaság a legnagyobb kihívás, amellyel a vajdasági magyar politikának szembesülnie kell. A munkahelyteremtésnek, a megélhetési körülmények jobbá tételének, a kenyérkereseti lehetőségek javításának kell a politizálás fókuszában állnia. Ezt erősíti meg az a közvélemény-kutatási eredmény is, amelyet valamikor decemberben végeztek. Ezekkel a kérdésekkel nemcsak a szólamok szintjén kell foglalkozni, éppen ezért álltak a középpontban az elnökválasztási kampány idején is, most is, és az elkövetkező hetekben is, nemcsak Zentán, hanem Vajdaság-szerte.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Megfelelni a gazdasági kihívásoknak (is)
Szabadkai Napló
Megfelelni a gazdasági kihívásoknak (is)
Média
Facebook

Támogatóink