home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Még mindig tarol a Shallow!
Zvekán Péter
2019.03.08.
LXXIV. évf. 10. szám
Még mindig tarol a Shallow!

Az idei év egyik legpopulárisabb és legnagyobb figyelmet kapó filmje az A Star Is Born, azon belül pedig maga a főcímdal, a Shallow. A film rendezője Bradley Cooper, és egyúttal ő játssza a főszerepet is, Lady Gagával az oldalán.

Az egész az énekesnő lakásán kezdődött. Mind a kettejüknek olaszok a felmenőik, így nem meglepő, hogy beszélgetésük alatt Gaga éppen egy tésztaételt melegített fel, majd annak elkészültekor a teraszon folytatták a társalgást. Előbb az élet nagy dolgaival kezdték, majd rátértek az éneklés témájára. Ekkor jött az ötlet, hogy mivel a lakásban eleve van egy zongora, énekeljenek egyet csak úgy. Gagában ekkor tudatosult, hogy Bradley-nek milyen jó hangja is van valójában. A film megvalósulásában viszont nem az volt a legnehezebb, hogy Bradley meggyőzze Gagát, vegyen részt benne, hanem Bradley-nek mindenki mást meg kellett győznie arról, hogy Gaga a megfelelő személy a karakter megformálására. A film végül megszületett, és eszméletlen sikereket arat. Ehhez a sikerhez viszont magának a betétdalnak, a Shallow-nak is rengeteg köze van.
 


 

A dal egy klipet is kapott, melyben a filmből láthatunk részleteket, és az összhatás annyira jó lett, hogy csak a YouTube-on jelenleg 380 millió megtekintésnél tart. Az igazi nagy durranás viszont az idei Oscar-gála volt, ahol a sztárok élőben adták elő a dalt. A performance úgy indult, hogy betoltak egy zongorát a színpadra, majd Bradley és Gaga felállt a közönség első sorból, és a színpadra sétált. Az éneklést Bradley kezdte egy bárszéken, majd egy idő után Lady Gaga a zongorához ülve folytatta. A kulcspillanat az volt, amikor a dal a vége felé igazán kinyílt. Ekkor Bradley felállt a mikrofonja elől, és Gaga felé indult úgy, hogy a duórészre éppen mellé érkezzen. A két híresség a dal végén úgy nézett egymásra, mintha valóban szerelmesek volnának. Nos, nem is kellett több, szinte abban a pillanatban robbantak a közösségimédia-felületek azt találgatva, hogy vajon van-e köztük valami. Ezt még csak tetőzte a tény, hogy Gaga nemrég felbontotta az eljegyzését.

 


 

Gaga több helyen is elmondta, hogy mi van kettőjük között, például Jimmy Kimmel műsorában is: mivel egy szerelmes dalról van szó, egyértelműen azt a képet szerették volna közvetíteni, hogy ők is szerelmesek egymásba, viszont emlékeztetné a közönséget, hogy ez csak egy jól megkoreografált munkának az eredménye. Bradley, mint már említettem, rendező is, így az Oscaron való fellépés minden egyes mozzanata is meg volt rendezve. A zongora begörgetésétől az összes kameraállásig minden Bradley ötlete volt. Még az is, hogy a dal alatt ne csak a színpad legyen megvilágítva, hanem a teljes közönség is. Egy a lényeg: ők ketten csak örülnek annak, ha az üzenetük átjött az embereknek. Túl sokat viszont nem kell belelátni az egészbe, hiszen ez csak munka. Arról nem is beszélve, hogy az idei Oscar-gálán végül a Shallow kapta meg a legjobb betétdalért járó szobrocskát.

A hatalmas siker és a rengeteg elismerés csak további ihletet ad a két hírességnek. Lady Gaga az egyik interjúban elmondta, hogy abban a pillanatban, amikor meghallotta, hogy Oscart kapnak, rögtön lepergett a szeme előtt a karrierje. Eszébe jutott a kis lakás, ahol kezdte, az összes nehézség az elején, valamint az út, melyet idáig megtett. Elmondta, ez csak még jobban megerősíti abban a hitben, hogy ha valamit nagyon szeretnénk, és kitartunk mellette, akkor az a végén sikerülni fog. Még úgy is, ha sokan nem hisznek bennünk.


Nyitókép: Peopledotcom

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..