home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Már szavazhatunk!
Kartali Róbert
2019.05.15.
LXXIV. évf. 20. szám
Már szavazhatunk!

Mi, vajdasági magyarok, akik kettős állampolgárok vagyunk, először vehetünk részt az európai parlamenti választáson.

Ha május 2-áig regisztráltunk a magyarországi Nemzeti Választási Iroda névjegyzékébe, és nincs lakcímünk sem Magyarországon, sem az Európai Unió más tagállamában, levélben adhatjuk le szavazatunkat a május 26-ai európai parlamenti választáson. A szavazási levélcsomagokat már el is kezdték postázni a Magyarország határain kívül élő választóknak. A Nemzeti Választási Iroda a regisztrált választópolgároknak arra a címre küldi meg a szavazási levélcsomagot, amelyet megadtak a regisztrációs kérelemben. Akik azt kérték, hogy személyesen vehessék át, azok vagy a szabadkai magyar főkonzulátuson, vagy Magyarország belgrádi nagykövetségén vehetik át a szavazási levélcsomagjukat.

A válaszborítékot feladhatjuk postán a Nemzeti Választási Irodához ingyenesen, vagy leadhatjuk a Magyarország szabadkai vagy belgrádi külképviseletén elhelyezett postaládába. Az európai parlamenti választáson a levélben szavazók száma 115 780 fő, a Nemzeti Választási Iroda összesen 70 768 szavazói levélcsomagot postázott Szerbiába.

Nekünk, vajdasági magyaroknak nemzeti, de elemi érdekünk is, hogy a magyar érdekérvényesítő erő minél nagyobb legyen az Európai Parlamentben. Nemzeti érdekünk, mivel a magyar nemzeti érdekek sokkal hangsúlyosabban jeleníthetőek meg az európai döntéshozatalban a kellően erős képviselettel, egyúttal elemi érdekünk is, hiszen Szerbia európai uniós csatlakozásának a jelenlegi magyar kormány az egyik leghatározottabb támogatója.

Minden egyes szavazat számít, ezért a kézhez kapott levélcsomagunkat ne hagyjuk elkallódni, ne felejtsük a fiókban, ne legyünk saját magunk ellenségei. Töltsük ki, és postázzuk. A kitöltésben segítsünk hozzátartozóinknak, illetve mi magunk se habozzunk másokhoz fordulni, ha elakadunk. Egységben az erő, és mindannyiunkra szükség van.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..