Magyarkanizsa — Nyílt felhívás

Magyarkanizsa — Nyílt felhívás

A testen kívüli megtermékenyítés költségeinek megtérítéséhez való jogosultság érvényesítéséről szóló rendelet (Magyarkanizsa Község Hiv. Lapja, 9/14. és 2/2015. sz.) alapján a testen kívüli megtermékenyítéshez való jogosultságot elbíráló bizottság 2015. március 27-én nyílt felhívást tesz közzé a testen kívüli megtermékenyítés költségeinek megtérítéséhez való jogosultság érvényesítése iránti jelentkezések benyújtására

A születésszám Magyarkanizsa község területén való növelése érdekében a magyarkanizsai községi költségvetés 2015-ben 250.000,00 dinárt különített el a testen kívüli megterményekenyítés költségeinek megtérítéséhez való jogosultság érvényesítésére.

A testen kívüli megterményekenyítés költégeinek megtérítéséhez való jogosultságot a párok az azon intézményekben nyújtott szolgáltatások után érvényesíthetik, amelyekben a testen kívüli megtermékenyítés programját a Köztársasági Egészségbiztosítási alap támogatja.

A testen kívüli megterményekenyítés költségeinek megtérítéséhez való jogosultságot egy pár az alábbi feltételek teljesítése esetén igényelheti:

1. a pár női tagja a kérelem benyújtásakor nem töltötte be 41. életévét;

2. a Szerb Köztársaság állampolgárai;

3. állandó lakóhelуük a kérelem benyújtását megelőzően legalább két éve Magyarkanizsa község területén van;

4. teljesítik az Egészségügyi Minisztérium testen kívüli megtermékenyítési és népszaporulatot serkentő köztársasági szakbizottsága (a továbbiakban: testen kívüli megtermékenyítési bizottság) által előírt egészségügyi követelményeket;

5. a pár két megelőző kísérlet során a testen kívüli megtermékenyítési bizottság döntése alapján részese volt testen kívüli megtermékenyítési eljárásnak.

A jogosultság érvényesítésére a kérelmezőknek az М–VТО formanyomtatványon benyújtott kérelemhez csatolniuk kell az alábbi okmányokat:

1. a pár női tagjának születési anyakönyvi kivonatát;

2. a pár tagjainak szerb köztársaságbeli állampolgárságáról szóló hatósági bizonyítványt;

3. a pár állandó lakóhelуéről kiállított hatósági bizonyítványt;

4. az Egészségügyi Minisztérium testen kívüli megtermékenyítési és népszaporulatot serkentő köztársasági szakbizottsága által előírt egészségügyi követelmények teljesítését igazoló orvosi leletek fénymásolatát;

5. a testen kívüli megtermékenyítést végző egészségügyi intézmény előszámláját;

6. a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap arra vonatkozó igazolását, hogy a kötelező egészségbiztosítás eszközeinek terhére már két ízben történt kísérlet testen kívüli megtermékenyítésre.

A testen kívüli megtermékenyítés költségeinek községi költségvetési eszközökből történő megtérítéséhez való jogosultság egy testen kívüli megtermékenyítési kísérletben vehető igénybe.

A testen kívüli megtermékenyítésre jóváhagyott eszközöket közvetlenül a testen kívüli megtermékenyítést lebonyolító egészségügyi intézménynek kell átutalni.

A jelentkezések benyújtásának kezdőnapja a nyílt fölhívás a tömegtájékoztatási eszközökben és a magyarkanizsai önkormányzat hivatalos világhálós honlapján (www.kanjiza.rs) való közzétételének napja, és a határidő a testen kívüli megtermékenyítés támogatására szánt pénzeszközök elköltéséig tart.

A jelentkezéseket zárt borítékban „A lombikbébi-bizottságnak“ megjelöléssel Fő tér 1, 24420 Magyarkanizsa címre postai úton vagy a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal ügyfélszolgálatán (2. sz. iroda) kell benyújtani.

A testen kívüli megtermékenyítés költségtérítésének mértékét páronként – a másodlagos és harmadlagos egészségvédelmi szinten nyújtott egyes egészségügyi szolgáltatások díjának és térítéseinek megállapítását szabályozó általános aktus rendelkezésivel összhangban állapítják meg. Ha a nyílt pályázat feltételeit több pályázó teljesíti, előnyben az a pár részesül, amelynek nőtagja közelebb áll а testen kívüli megtermékenyítés költségeinek megtérítéséhez való jogosultság érvényesítéséről szóló rendelet (Magyarkanizsa Község Hiv. Lapja, 9/14. és 2/2015. sz.) 4. szakaszában megállapított életkorhatárhoz.

A nyílt fölhívással kapcsolatban részeletes fölvilágosítás a 875–166-os telefon 229-es mellékén kapható.

A testen kívüli megtermékenyítéshez való jogosultságot elbíráló bizottság

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Értesítés rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink