home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Magyar Központ nyílik Belgrádban
(T. T.)
2010.12.29.
LXV. évf. 52. szám
Magyar Központ nyílik Belgrádban

A szerződés aláírásának pillanata: Körmöci Károly (balról) és Gulyás Péter - Szabó Attila felvételeA Magyar Turizmus Zrt. dél-alföldi regionális marketingigazgatósága szakmai rendezvényt tartott a hódmezővásárhelyi, négycsillagos Best Western Ginkgo Sas Hotelben, melynek keretében Gulyás Pé...

A szerződés aláírásának pillanata: Körmöci Károly (balról) és Gulyás Péter - Szabó Attila felvétele

A Magyar Turizmus Zrt. dél-alföldi regionális marketingigazgatósága szakmai rendezvényt tartott a hódmezővásárhelyi, négycsillagos Best Western Ginkgo Sas Hotelben, melynek keretében Gulyás Péter, a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketingigazgatója és Körmöci Károly, a magyarkanizsai Tisza-coop keretében márciusban nyíló belgrádi Magyar Központ igazgatója együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írtak alá. A vendégeket elsőként Almási István, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte, kiemelve, hogy a Magyar Örökség Díjjal kitüntetett város természeti kincsekkel, egész év folyamán kulturális és művészeti programokkal várja az idelátogató vendégeket.
- Az elkövetkező évek meghatározóak lesznek a város életében. Az Európai Uniós támogatással megvalósuló városrehabilitáció során teljesen megújul a belváros. A beruházásoknak köszönhetően a város vonzereje várhatóan megnő, s kitartó munkával elérhetjük, hogy Hódmezővásárhely a dél-alföldi régió egyik legdinamikusabban fejlődő településévé váljon - mondta köszöntőjében az alpolgármester.
Gulyás Péter regionális igazgató bemutatta a Magyar Turizmus Zrt. 2011. évi marketingtervét, ismertette a dél-alföldi turisztikai régió 2010-ről szóló évértékelését, szólt a 2011. évi tervekről, majd ünnepélyes keretek között sor került a szándéknyilatkozat aláírására. Gulyás kiemelte, hogy a Turizmus Zrt.-nek jelenleg nincs külképviselete Szerbiában, ehhez a szándéknyilatkozat aláírása lehet az első lépés.
- Egyre több turista érkezik Szerbiából a Dél-Alföldre. Az itt töltött vendégéjszakák számát illetően 2009-ben Szerbia az országok rangsorában a 19. helyet foglalta el, 2010-ben 30 százalékos növekedés tapasztalható, amivel már a 6. helyet foglalja el. A növekedésre minden bizonnyal a vízumkényszer eltörlése is kihatott, valamint az a törekvésünk, hogy immár 2-2,5 éve igyekszünk különféle kiállítások, kiadványok, work-shopok formájában jelen lenni a szerbiai piacon. Fontos a vendégforgalom növelése, kínálatunk bemutatása, hiszen célunk az, hogy minél több vendég érkezzen a dél-alföldi régióba. Az elkölthető jövedelem is befolyásolja a turizmus eredményeit. Igyekszünk érdeklődést felkeltő kreatív ötletekkel megjelenni, majd a dél-alföldi régió lehetőségeit felkínálni akár az egészségturizmus, akár a turisztikai programok terén, és ezzel minél több vendégéjszakát létrehozni. Szerbia eddig kevésbé volt látogatott a magyar turisták által, reményeink szerint e téren is kedvező változás várható. Szeretnénk folytatni a Szerbia és a többi külföldi piac vonatkozásában megkezdett munkát, ugyanakkor fontosnak tartjuk a szakmai szervezetekkel való kapcsolattartást, a kiállításokon, work-shopokon való jelenlétet, különféle kiadványok megjelentetését - mondta Gulyás Péter.
A Belgrádban 2011 márciusában megnyíló Magyar Központ helyet ad egy magyar termékeket áruló boltnak, de egyúttal szellemi központ is lesz, amely megjelenési lehetőséget biztosít a magyar gazdaság, kultúra és turizmus számára. Körmöci Károly, a magyarkanizsai Tisza-coop keretében márciusban nyíló belgrádi Magyar Központ igazgatója elmondta, hogy kereskedelmi vállalatuk az elmúlt tíz évben Magyarországról többfajta élelmiszeripari terméket is importált, s ezek nemcsak Vajdaságban, hanem a többi régióban is közkedvelt termékekké váltak.
- Ebből kiindulva úgy gondoltuk, hogy létrehozunk egy olyan központot, mely nemcsak a magyarországi mezőgazdasági értékeket, hanem az ország turizmusát, kultúráját és az egyéb szegmenseit is bemutatná. Belgrádban egy megfelelő információs bázist építünk ki, nemcsak a Dél-Alföld, hanem Magyarország egyéb turisztikai lehetőségeit is bemutatjuk. Tavasszal szeretnénk egy bemutató jellegű kirándulást szervezni Magyarországra, s ezzel népszerűsíteni a magyarországi turisztikai lehetőségeket. Mindez költséggel jár, s meg kell találni azokat a magyarországi partnereket, akik a költségek egy részét felvállalnák és érdekeltséget látnak abban, hogy a szerbiai közönségnek bemutassák azokat a lehetőségeket, amelyeket még nem annyira ismer a szerb közönség - fejezte be a beszélgetést Körmöci Károly.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..