home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Lövöldözés volt Horgoson
2022.11.25.
LXXVII. évf. 47. szám
Lövöldözés volt Horgoson

Csütörtök délután Horgos központjában migránsok csoportja verekedett össze, majd este lövöldözés is volt a település több pontján. A közösségi médiában olyan videók jelentek meg, amelyeken látszódik, hogy egy csoport migráns sétál Horgos utcáin és lövések dördülnek el. Egy körülbelül egy 20 fős csoportról lehetett szó, akik a lövések után futásnak eredtek. Előkerült egy biztonsági kamera felvétele is, amelyen az látszódik, hogy a bevándorlók komoly fegyverekkel – például gépfegyverrel – a kezükben vonulnak az utcán.

Miután a rendőrség, majd a különleges egységek tagjai megérkeztek, helyreállították a rendet.

Hivatalos közlemény hiányában feltételezhető, hogy leszámolás történt két migránscsoport között, és néhányan meg is sérültek. Lakosok sérüléséről nincs tudomásuk az illetékeseknek.

Az első lövéseket 18 óra körül lehetett hallani a falu központjában, majd elszórt lövésekről 22 óra tájban is beszámoltak a helyiek a falu különböző részeiből, ahol azok az útvonalak húzódnak, amelyek az egyik legnagyobb migránstáborhoz vezetnek. Az elhagyatott házak a falu nyugati-délnyugati részén találhatóak, az autópálya túloldalán. Becslések szerint ebben a táborban mintegy ezren élnek.

Horgoson a legutóbbi adatok szerint 2500 migráns torlódott fel. A téma kapcsán a múlt héten lakossági fórumot tartottak, de a mostani eset miatt polgári kezdeményezés indult egy újabb falugyűlés sürgős összehívására. Az aláírások gyűjtése november 25-én indul és 27-éig tart. 

Ma, a reggeli órákban hatalmas rendőri jelenlét volt tapasztalható Horgos központjában, és az országhatár felé vezető utcákban, migránsokat csak elvétve lehetett látni.

A videó megtekinthető ITT.

Forrás: Pannon RTV, Vajdaság Ma portál

Fotó: Facebook/Horgos A Mi Falunk

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..