,,Lement a nap a maga járásán''

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

,,Lement a nap a maga járásán''

A múlt szerdán élőújságot tartottunk Torontálvásárhelyen Nyerteseink Kókai Szilveszter igazgatónkkalÚtközben a sötétkéken gomolygó, tömör esőfelhőkből hatalmas, sűrű zuhatag zúdult ránk, mintha el akart volna ijeszteni szándékunktól, aztán viszont egy tüneményes természeti jelenségben is rés...

A múlt szerdán élőújságot tartottunk Torontálvásárhelyen
Nyerteseink Kókai Szilveszter igazgatónkkal

Útközben a sötétkéken gomolygó, tömör esőfelhőkből hatalmas, sűrű zuhatag zúdult ránk, mintha el akart volna ijeszteni szándékunktól, aztán viszont egy tüneményes természeti jelenségben is részesülhettünk. A mindenütt felragyogó szivárványok egyike épp gépkocsink mellett ívelt fel az égre, és így átbújhattunk alatta, mint egy színes diadalkapun. Tehát jókedvűen, derűsen érkeztünk a helyszínre, a József Attila Művelődési Egyesület szépen felújított nagytermébe. Akik idejében, még a zivatar előtt elindultak otthonról, már vártak bennünket. Hangulatos, meghitt légkörben kezdtünk ,,munkához''.
A házigazdák nevében Mérges Sándor, a Magyar Összefogás jelöltje köszöntötte a vendégeket: az egyenesen Belgrádból érkező parlamenti képviselőinket: Kovács Elvirát, Fremond Árpádot és Pásztor Bálintot, továbbá Dávavári Zoltánt, a VMSZ alelnökét és Zsoldos Ferencet, a már említett Magyar Összefogás-lista zentai jelöltjét, akik felszólalásukban arról beszéltek, hogy mi vár ránk június 6-án, s miért javasolják, hogy magyarjaink erre a listára szavazzanak.
- Én nem szerepelek ezen a listán, tehát elfogult sem lehetek, de derűlátó vagyok, hogy jelöltjeink sikerrel szerepelnek majd az MNT képviselőinek megválasztásán, mert olyan emberek neve szerepel ezen az 1-es listán, akik évek óta sokat dolgoztak és sokat tettek megmaradt kis közösségünkért mind a tömbben, mind pedig a szórványban. Egy közösség csak akkor tud fejlődni, jövőt építeni, ha megőrzi identitását, kultúráját, ha meg tudja őrizni anyanyelvű oktatási intézményeit, tájékoztatási eszközeit, művelődési intézményeit. A Kárpát-medencében vannak nagyobb magyar közösségek is, amelyeknek azonban nem adatott meg ez a történelmi pillanat, mint nekünk most, hogy döntsünk saját jövőnkről. Használjuk ki okosan ezt a lehetőséget! - mondta Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő.
A műsor szórakoztató részében a művelődési egyesület szakcsoportjai léptek fel: a Hagyományőrző Gyökerek dalkör, a Kék Nefelejcs énekcsoport, a vegyes kórus, a karikázó népi gyermekjátékokat bemutató leánycsoport, valamint az irodalmi szakkör tagjai: Mérges Eszter és Antal Ferenc, akik Wass Albert verseiből nyújtottak át egy csokorra valót. Szerkesztőségünk vendégeiként Juhász Gábor és Juhász Gyula szórakoztatta a közönséget vajdasági népdalokkal. Munkatársaink közül bemutatkozott Tóth Lívia, a Bánáti Újság szerkesztője, Perisity Irma, a Sorsok, emberek sorozat ötletgazdája, szerzője, valamint Szalai Attila karikaturistánk alkalmi kiállítással. A tombolanyeremények sorsolásakor Kókai Szilveszter igazgató beszélt előfizetési akciónkról, lapterjesztőnk, Lackó Ildikó pedig segített az ajándékok átadásában. Az élőújság pillanatait Szabó Attila fotóriporterünk örökítette meg.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

,,Lement a nap a maga járásán''
Mérföldkő
  • Lábadi Loránd
  • 2020.02.06.
  • LXXV. évfolyam 6. szám
,,Lement a nap a maga járásán''
Mérföldkő
  • Lábadi Loránd
  • 2020.02.02.
  • LXXV. évfolyam 5. szám
Facebook

Támogatóink