Lajkó Félix és a Vołosi lemeze az elmúlt öt év legjobbjai között

Lajkó Félix és a Vołosi lemeze az elmúlt öt év legjobbjai között

Lajkó Félix és a lengyel Vołosi közös lemeze is bekerült az elmúlt öt év legjobb világzenei albumai közé. A nemzetközi listát, amelyen a lemezt a 14. helyre sorolták, a műfaj rangos szaklapja, a londoni székhelyű Songlines állította össze.

 

 

 

A vajdasági magyar hegedűvirtuóz, valamint a lengyel vonós zenekar által jegyzett anyag egyetlen magyar kiadású albumként szerepel a Songlines listáján — tájékoztatta a lemezt tavaly kiadó Fonó Budai Zeneház csütörtökön az MTI-t.A lemez az elmúlt időszakban számos éves nemzetközi világzenei összesítésben került 2019 legjobb albumai közé, a Songlines is előkelő helyre tette saját listáján. Lajkó Félix és a Vołosi albumát a közelmúltban Fonogram-díjra, valamint az ezzel egyenértékű lengyel elismerésre is jelölték, a korong korábban vezette a Balkan World Music Charts toplistáját, éves összesítésben is dobogós lett és hónapokon át volt az első háromban a berlini székhelyű World Music Charts Europe-on (WMCE).

A Songlines éves listáit Jo Frost szerkesztő and Simon Broughton főszerkesztő állítja össze. Az elmúlt öt évet mustráló listát a tunéziai producer, Ammar 808 Maghreb United című lemeze (kiadó: Glitterbeat Records) vezeti, a második helyre Anandi Bhattacharya indiai énekesnő Joys Abound című albuma került (Riverboat Records), a harmadik pedig Jeremy Dutcher kanadai zenész lett a Wolastoqiyik Lintuwakonawa című anyaggal (Jeremy Dutcher/Fontana North).

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Zene rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Lajkó Félix és a Vołosi lemeze az elmúlt öt év legjobbjai között
Zene
  • MTI
  • 2020.04.04.
  • LXXV. évfolyam 14. szám
Lajkó Félix és a Vołosi lemeze az elmúlt öt év legjobbjai között
Zene
  • Zvekán Péter
  • 2020.04.03.
  • LXXV. évfolyam 13. szám
Facebook

Támogatóink