home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közzéteszik a törvényes előírásokat megszegő munkaadók listáját
2020.03.24.
LXXV. évf. 12. szám
Közzéteszik a törvényes előírásokat megszegő munkaadók listáját

A Szerb Kormány munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociálisügyi minisztere, Zoran Đorđević, felhívta a munkaadók figyelmét, hogy a rendkívüli állapot idején ne bocsássák el a munkásaikat, és bejelentette, hogy közzéteszik azoknak a listáját, akik törvénytelenül mondtak fel az munkásaiknak.

A miniszter rámutatott, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat elektronikus úton fogadja mindazok bejelentkezését, akik munka nélkül maradtak és ilyen módon tudják majd a térítésre való jogosultságokat megvalósítani. A munkaügyi felügyelőség ezek a bejelentések alapján fogja ellenőrizni a munkások elbocsájtásának körülményeit, annak a törvényes feltételeit, és megtenni a szükséges intézkedéseket.

A munkavégzésnek megvannak a törvényes feltételei, mint a fizetett szabadság, váltásban történő munkavégzés és az otthonról való munka, fizetetlen szabadságra nem küldhetők a dolgozók, ha azt nem fogadják el. A munka megszakítása megegyezés alapján történhet, függetlenül attól, hogy meghatározatlan időre, illetve szerződés foglalkoztatottról van-e szó.

A miniszter felhívta a figyelmét mindazoknak, akik önkéntes elkülönítésbe vonultak, hogy a Munkaügyi Minisztériumtól, illetve a belügyi szervektől vegyék át az erre vonatkozó határozatot, azért hogy megkülönböztessék őket azoktól, akik nem akarnak dolgozni, illetve azért is, hogy a munkaadóknak ne szolgáltassanak jogalapot a felmondáshoz.


A nyitókép illusztráció: Pixabay.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..