Közösséget építő és erősítő „emelkedők”

Közösséget építő és erősítő „emelkedők”

Május tizenharmadikán, a vasárnap délutáni szentmisét követően tartotta meg alakuló összejövetelét Torontálvásárhelyen a helybéli katolikusok zsinati csoportja.

A ráhangolódást jelentő első lépések a kapott munkadokumentumok tételeinek megbeszélését ölelték fel.


A szerző felvételei

Mint ismeretes, a zsinati animátorok ez év április hetedikén találkoztak először Nagybecskereken, az egyházmegye székhelyén. A találkozó végén msgr. dr. Német László SVD, a Nagybecskereki Egyházmegye püspöke — a zsinati folyamatok lelkipásztori kísérőjével együtt, azt a zsinati lobogót is felmutatta, amelynek hasonmása a bánsági esperességek minden templomában jelen lesz. Mégpedig három éven keresztül és jól látható helyen. Egyetlen, részleteiben mégis szerteágazó alapküldetéssel: hogy maga köré gyűjtsön, lelkesítsen és vezessen. Jelszavával („Jó nekünk itt!” Lk 9,33) és logójával egyaránt. A templom falain kívül is megnyilvánuló, közösséget építő és erősítő evangelizációs folyamatokban.

A torontálvásárhelyi, Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt templomban, illetve annak plébániáján egybegyűlt zsinati csoportok és vezetőinek munkáját Masa Tamás plébános koordinálta.

Fotóink a helyszínen készültek.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Közösséget építő és erősítő „emelkedők”
Bánáti Újság
  • Kónya-Kovács Otília
  • 2020.02.23.
  • LXXV. évfolyam 8. szám
Közösséget építő és erősítő „emelkedők”
Bánáti Újság
Facebook

Támogatóink