Követendő iskolapéldák — tanévzárás után is

Követendő iskolapéldák — tanévzárás után is

A falu általános iskolájának tanulói és a településen működő Szülők Klubja szervezésében egy igen érdekes és hasznos rendezvényre került sor a közelmúltban Óécskán (Stajićevón).

A kreativitással megáldott szülők a különféle közösségi szervezetek háttértámogatásával, illetve a házigazda iskola dolgozói kollektívájának és diákjainak besegítésével több egészséges és megvalósítható, mindenekelőtt napjaink fiataljait megszólító életstílust mutattak be. Az ifjúság által megfogalmazott megjegyzések konkrét dolgokra vonatkoztak. Főleg affélékre, amelyek korábban is megvalósulhattak volna a gyakorlatban, manapság viszont már alig jelentenek többet holmiféle dedós történeteknél! — olvasható abban a beszámolóban, amelyet Milan Nedeljkov, az erzsébetlaki (Belo Blato) Testvériség-egység Általános Iskola igazgatója küldött át lapunknak. A rendezvényre egyébként Erzsébetlakon kívül Bégaszentgyörgy (Žitište) és Écska is küldött képviselőket. A Szülők Klubja elnök asszonyának megnyitó szavait követően zenekari, diákszínjátszói, sőt balettszámokban bővelkedett a program. Egy alkalmas pillanatban pedig az egybegyűltek fölött átrepülő kisrepülőkből autentikus gyermekrajzok, üzenetek és jókívánságok felhasználásával készült szórólapok hullottak alá. Elmaradhatatlannak bizonyultak továbbá a különféle közösségi szervezetek, klubok és vállalkozók képviselői által működtetett termékstandok is. Kuriózum, hogy az erzsébetlaki diákok kerékpárral érkeztek, személyes példával is rámutatva a globális környezetvédelem fontosságára.
Mivel a 2012/2013-as tanév végén a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskola magyar tannyelvű ötödikesei az aktív környezetvédelmet szorgalmazó, kupakgyűjtő verseny során becserkészett 11 474 darab kupakkal csupán(!) a harmadik helyen végeztek, önszorgalomból máris belevetették magukat a mélyvízbe. Mellékelt fotográfiánk a műanyag kupakokat gyűjtő kicsiny biciklis csapatról a pillepalackok szervezett elszállításának napján készült Torontálvásárhely utcáin. Hetekkel a hivatalos tanévzárás után. 

A képeken az erzsébetlaki, illetve a torontálvásárhelyi kerékpáros ökocsapat (Milan Nedeljkov és Martinek Imre felvétele)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Fiatalok Fiataloknak rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink