Klubhelyiséget nyitottak az „országút ördögei”

Klubhelyiséget nyitottak az „országút ördögei”

Fennállásának tizenegyedik esztendejében végre saját klubhelyisége van a torontálvásárhelyi De’ Wheels motorosklubnak. A Haus klub hivatalos megnyitójára május elején került sor.

Bár a tavaszderéki időjárás az idén korántsem kedvezett bárminemű szabadtéri munkálatnak, ez mégsem akadályozta meg a projektum megálmodóit. A torontálvásárhelyi Szervó Mihály utca 30. száma alatt (és előtt) heteken át zúgott a betonkeverő. Előfordult, hogy a munkálatok hétvégén sem maradtak félbe. Elsősorban betonozás, a falak nedvesség elleni szigetelése, illetve azok malterozása, vakolása, az esővízcsatornák cseréje volt napirenden. A beltéri felújítások közül a meszelést, a „bútorok” felfrissítését, valamint az ülőgarnitúrák újrakárpitozást emelte ki újságírói kérdésre válaszolva Pera Đuričkov, a motorosklub elnöke.

Elmondása szerint a hajdani lakóházat, melyben a korábbi tulajdonos néhány évvel ezelőttig kávéházat működtetett, a motorosklub tagjai, illetve azok szimpatizánsai közös erőbevetéssel csaknem egy hónapon át renoválták, építgették, szépítgették. Mindezt megelőzte a szükséges iratok beszerzése, melyek értelmében a motorosok hosszabb lejáratú bérleti jogot kaptak a nevezett ingatlanra. Terveik megvalósításához, csekélyke kivétellel, csupán saját pénzeszközeikre, konkrétan a korábbi években szervezett találkozóikból származó bevételre számíthattak. Ezt a befektetést toldották meg önrészes épületanyag-vásárlással, továbbá csapatépítő és közösségformáló önkéntes munkával.

Az elképzelések szerint a Haus klub a továbbiakban csütörtöktől vasárnapig fog működni, a program szombat esténként rockkoncerttel egészül ki. Ötszáz dinárért kiváltható lesz majd az egy évre szóló tagsági kártya is, melynek felmutatásával ingyenes lesz a belépés a szombat esti bulikra. (A klub Facebook-profilján közzétett értesítés szerint ezzel az igénnyel máris lehet jelentkezni a 063/564-636-os telefonszámon.)

A motorosklub elnöke egy küszöbönálló rendezvénysorozatra is felhívta a figyelmet. A De’ Wheels idei, sorrendben tizenegyedik motoros találkozóját június 24-e és 26-a között tartják meg Torontálvásárhelyen. Az elnök szavaival élve: hagyományosan jó buli ígérkezik, rendes házigazdával. Aki teheti, jöjjön el, és bizonyosodjon meg minderről személyesen is! A távolabbról érkezőknek, illetve minden érdeklődőnek hamarosan a www.mcdewheels.com — egyelőre még fejlesztési fázisban lévő — honlap is rendelkezésére áll majd.

A jegyzet a www.rtvok.com portálon közzétett beszámoló alapján készült.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Klubhelyiséget nyitottak az „országút ördögei”
Bánáti Újság
  • Zséli Ágnes
  • 2020.01.20.
  • LXXV. évfolyam 3. szám
Klubhelyiséget nyitottak az „országút ördögei”
Bánáti Újság
  • Bacsik Lőrinc Natália
  • 2020.01.13.
  • LXXIV. évfolyam 2. szám
Facebook

Támogatóink