home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Kilométergyűjtés vízben és szárazföldön
Bíró Tímea
2018.08.24.
LXXIII. évf. 33. szám
Kilométergyűjtés vízben és szárazföldön

Bemelegítések, versenyek, fáradt, ám győztes mosolyok, valamint serlegek voltak a főszerepben szombaton a magyarkanizsai Tisza-parti strandon, ahol sor került a 37. Úszó- és Futómaratonra.

Nem múlhat el nyár a mozogni és sportolni szeretők számára a magyarkanizsai maraton nélkül, melyen az úszás és a futás szerelmesei mérkőzhetnek meg egymással. A több száz jelentkező közül sokan nem a helyezésért versenyeznek, csupán a sportolás öröme csalogatja őket a Tisza menti városba, ahol már hagyománynak számít a nyári maraton megrendezése.


A szerző felvétele

Augusztus 11-én 10 órakor kezdődött az úszók rajtja. A legkisebbek, vagyis az óvodások medencében tették meg a 25 métert. A nagyobbak korcsoportok alapján 350, 570, 3000 és 7500 méteren mutathatták meg tudásukat a folyó vizében.

A meleg nem kímélte a futókat, így még az esti indulás ellenére is gyöngyözött a részvevők homloka.

Az óvodások futamára a strand homokjában került sor 200 méteren, majd a versenyzők felsorakoztak a 900, az 1400, a 2600, a 3500 és a 10 000 méteres távhoz, valamint a félmaratonhoz, mely 21 097,5 méter lefutását követelte meg a legkitartóbbaktól. Lehetőség volt emellett a hattagú félmaratonváltóra is. A legtöbben a 10 000 métert választották, a legjobb idő pedig ebben a kategóriában 36 perc 47 másodperc volt, melyet a zentai Nagy Gellért Béla ért el. A félmaraton legjobb időeredményét Marko Ranković teljesítette (1:13:32).

A versenyszakasz több pontján, másfél kilométerenként elhelyezett ivóvíz és gyümölcs gondoskodott a részvevők felfrissüléséről, a helyiek pedig tapsolva biztatták a maratonistákat.

Aki mindkét sportágban szerette volna megnövelni az adrenalinszintjét, az benevezhetett a speciális aquathlonra, melynek kisebb szakasza 3000 méter úszásból és 10 000 méter futásból, a nagyobb kategóriája pedig 7500 méter úszásból és 21 097,5 méter futásból állt.

A szervezők rendkívül elégedettek az idei rendezvénnyel, hiszen 30%-kal többen jelentkeztek, mint az elmúlt években, a magyar és a szerb versenyzőkön kívül pedig macedón, román és angol nemzetiségűek is részt vettek a maratonon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..