Kilométergyűjtés vízben és szárazföldön

Kilométergyűjtés vízben és szárazföldön

Bemelegítések, versenyek, fáradt, ám győztes mosolyok, valamint serlegek voltak a főszerepben szombaton a magyarkanizsai Tisza-parti strandon, ahol sor került a 37. Úszó- és Futómaratonra.

Nem múlhat el nyár a mozogni és sportolni szeretők számára a magyarkanizsai maraton nélkül, melyen az úszás és a futás szerelmesei mérkőzhetnek meg egymással. A több száz jelentkező közül sokan nem a helyezésért versenyeznek, csupán a sportolás öröme csalogatja őket a Tisza menti városba, ahol már hagyománynak számít a nyári maraton megrendezése.


A szerző felvétele

Augusztus 11-én 10 órakor kezdődött az úszók rajtja. A legkisebbek, vagyis az óvodások medencében tették meg a 25 métert. A nagyobbak korcsoportok alapján 350, 570, 3000 és 7500 méteren mutathatták meg tudásukat a folyó vizében.

A meleg nem kímélte a futókat, így még az esti indulás ellenére is gyöngyözött a részvevők homloka.

Az óvodások futamára a strand homokjában került sor 200 méteren, majd a versenyzők felsorakoztak a 900, az 1400, a 2600, a 3500 és a 10 000 méteres távhoz, valamint a félmaratonhoz, mely 21 097,5 méter lefutását követelte meg a legkitartóbbaktól. Lehetőség volt emellett a hattagú félmaratonváltóra is. A legtöbben a 10 000 métert választották, a legjobb idő pedig ebben a kategóriában 36 perc 47 másodperc volt, melyet a zentai Nagy Gellért Béla ért el. A félmaraton legjobb időeredményét Marko Ranković teljesítette (1:13:32).

A versenyszakasz több pontján, másfél kilométerenként elhelyezett ivóvíz és gyümölcs gondoskodott a részvevők felfrissüléséről, a helyiek pedig tapsolva biztatták a maratonistákat.

Aki mindkét sportágban szerette volna megnövelni az adrenalinszintjét, az benevezhetett a speciális aquathlonra, melynek kisebb szakasza 3000 méter úszásból és 10 000 méter futásból, a nagyobb kategóriája pedig 7500 méter úszásból és 21 097,5 méter futásból állt.

A szervezők rendkívül elégedettek az idei rendezvénnyel, hiszen 30%-kal többen jelentkeztek, mint az elmúlt években, a magyar és a szerb versenyzőkön kívül pedig macedón, román és angol nemzetiségűek is részt vettek a maratonon.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Kilométergyűjtés vízben és szárazföldön
Riport
Kilométergyűjtés vízben és szárazföldön
Riport
Facebook

Támogatóink