home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Kihirdették Magyarkanizsa község legjobbjait
Tóth Tibor
2018.02.26.
LXXIII. évf. 8. szám
Kihirdették Magyarkanizsa község legjobbjait

A Magyarkanizsai Községi Sportszövetség díszülésén a birkózó Nagy Szebasztián és a labdarúgó Balázs Bettina személyében megválasztották 2017 legjobb magyarkanizsai sportolóit.

A felnőtt kategórián kívül a pionír, a serdülő és az ifjúsági mezőnyben is eredményt hirdettek, valamint megválasztották a község legjobb edzőjét és klubját is.

A megjelent sportolókat, edzőket, vendégeket elsőként Borsos Csaba, a községi sportszövetség elnöke köszöntötte, majd Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere szólt a jelenlevőkhöz. A községi versenyzők rangsorolását a 2017. év sportolója kiválasztása kapcsán a sportszövetség igazgatóbizottsága határozta meg a klubok által benyújtott nevezések és a tavaly elért eredmények alapján. A község klubjai közül a birkózók, a női labdarúgók, a kajakosok és az atléták szerepeltek a legjobban. Az önkormányzat az előző évben 9,5 millió dinárral támogatta a sportklubok munkáját, a beruházásokat és a sportesemények szervezését, az idén ez az összeg 13,5 millió dinárra nőtt.


A győztesek (a szerző felvételei)

Az elismerő okleveleket és serlegeket Zoran Teslić, a községi tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagja adta át a díjazottaknak. A pionír fiúk mezőnyében a Potisje birkózója, az országos bajnok és Balkán-bajnokságon ezüstérmes Vrábel Áron bizonyult a legjobbnak, a lányoknál pedig szintén a Potisje birkózója, az országos bajnokságon egyéniben és csapatban első, Balkán-bajnoki ezüstérmes Fábián Orsolya győzedelmeskedett. Ebben a korosztályban elismerést kapott még Jakus Márk, Ognjen Miladinov, Pavle Soraić, Kálmán Ádám, Horvát Bertalan, Magyari Ákos, Árok Anna, Rekecki Vivien, Anja Živković, Rekecki Petra (mindannyian Partizan Atlétikai Klub), Bagi Balázs, Ladányi Krisztián, Hubai Dávid, Basa Enikő, Nagy Gabriella, Nagy Viktória, Molnár Henrietta, Dobó Petra, Bosznai Edina (Testvériség Kajakklub), Hézső Tiffani, Ágoston Ramóna (Kanizsa Kézilabdaklub), Lakatos Dávid, Özvegy Dániel, Lengyel Kevin, Mosó Bálint, Molnár Ferenc, Pósa Nimród, Újhelyi Evelin (Potisje Birkózóklub), Harmath Csongor, György Dávid, Muhi Ádám, Fábián Tamás, Balog Kornél, Balgó Balázs, Habi Bence, Szabó Ádám, Mészáros Tamara, Hegedűs Sára, Magosi Réka, Hegedűs Anna, Rózsa Barbara, Hegedűs Kitti, Bicskei Noémi, Demus Dorina, Fejős Anna (Kanizsa Úszóklub), Fehér István, Faragó Tamás, Stefan Tolić, Tandari Áron, Pörzsölt Ákos és Kenyeres Jázmin (Partizan Kanizsa—Orom—Oromhegyes Cselgáncsklub).

A serdülő fiúk mezőnyében Losonc Szabolcs (Potisje Birkózóklub, tartományi és országos bajnok) diadalmaskodott, a lányoknál pedig Marina Živković (Partizan Atlétikai Klub, országos terematlétikai és szabadtéri többtusabajnok) és Sziveri Rita (Testvériség Kajakklub, többszörös bajnok és érmes az országos, valamint a tartományi bajnokságon, az olimpiai reménységek versenyén a 10. helyen zárt) holtversenyben végzett az első helyen. Elismerést vehetett még át Sergej Miladinov, Nikola Berić, Nagy Fanni (Partizan Atlétikai Klub), Saša Pavlov, Barna Bence (Testvériség Kajakklub) és Tandi Adél (Kanizsa Úszóklub) is.


Marina Živković (balról) és Sziveri Rita, a serdülő lányok legjobbjai

A junior fiúknál a birkózó Petrović Dejan (országos bajnok, korosztályos Európa-bajnoki 7. helyezett, a Potisje legeredményesebb versenyzője volt a csapatbajnokságban) vitte el a pálmát, a lányoknál pedig a szintén birkózó Fábián Anna győzedelmeskedett, aki országos egyéni és csapatbajnok, Balkán-bajnoki ezüstérmes.

— Ez az elismerés nagyon fontos számomra, hiszen végre én is megkaptam. Büszke vagyok, hogy sikerült. Továbbra is mindent megteszek azért, hogy én legyek a legjobb sportoló. Az idén az Európa- és a világbajnokság a legfontosabb, továbbá az országos bajnokságot is szeretném megnyerni — mondta Petrović.

— Nagyon meglepődtem az elismeréssel kapcsolatban, nem számítottam rá, mivel most a felsőfokú tanulmányaimra helyezem a hangsúlyt, hiszen elsőéves vagyok a Szegedi Tudományegyetemen. Persze a sportot sem hanyagoltam el, a szabadidőmben is ugyanúgy versenyeztem. Országos bajnok lettem junior korosztályban, és kijutottam a felnőtt-Európa-bajnokságra, viszont a válogató döntőjében eltört a lábam. Ennek ellenére megnyertem a válogatót, ám egy hónap alatt nem tudtam felépülni a súlyos sérülésből. Az idén is szeretnék országos bajnok lenni, valamint az Eb-re kijutni. Nem feltétlenül csak a saját korosztályomban, hanem a felnőttek között is — mondta Fábián Anna.

A juniorok között elismerést kapott még Domonkos Gábor (Kanizsa Úszóklub), Bognár Csilla (Partizan Atlétikai Klub) és Poberai Anett (Testvériség Kajakklub).


Balázs Bettina a felnőtt nők mezőnyében végzett az első helyen

A felnőtt férfiak mezőnyében az U23-as Európa-bajnokságon bronzérmes birkózó, Nagy Szebasztián győzött, a nők között pedig az I. ligába feljutott és tartományi kupagyőztes Magyarkanizsai Női Labdarúgóklub csapatkapitánya és gólkirálya, Balázs Bettina érdemelte ki a legjobbnak járó címet. A 2016/2017-es idényben a csapattal megnyerte a II. liga északi csoportjának küzdelmeit, majd a rájátszás után az együttes feljutott az I. ligába, Bettina pedig 18 mérkőzésen 24 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

— Ez a díj hatalmas elismerés számomra, és nagyon örülök, hogy a városban ilyen nagy tekintélyük van a sportolóknak. Számomra az a legnagyobb siker, amelyet a csapattal elértem, ez a legfontosabb. Mivel csapatsportról van szó, nem hivatkozhatok csak a saját eredményemre, hiszen többen is mögöttem állnak, akiknek nagyon sokat köszönhetek. Társaim sokat segítettek abban, hogy ezt az eredményt elérjem. Az I. ligába jutáskor a bennmaradást tűztük ki célul, viszont meccsről meccsre látjuk, hogy jó esélyeink vannak akár a továbbjutásra is. Reméljük, hogy egy-két év múlva a Szuperligában folytatjuk majd. Március 10-én kupameccset játszunk, a bajnokság tavaszi része pedig március 17-én kezdődik — mondta Bettina.

Elismerést kapott még Strahinja Miladinov, Martinaj Albiona (Partizan Atlétikai Klub), Vágó Ádám, Korom Ákos, Vadász Anna (Potisje Birkózóklub), Hajdú Endre, Kordován Zoltán, Enis Beharović, Mészáros Etelka, Sőregi Márta (Kanizsa Úszóklub).

A legjobb edzőnek Vajda Fangyót, a Magyarkanizsai Női Labdarúgóklub edzőjét választották. Az edzők közül Rekecki Gabriella (Partizan Atlétikai Klub), Apró István, Szabados Rita (mindketten Testvériség Kajakklub), Újhelyi Sándor (Potisje Birkózóklub), Kormos Rudolf (Kanizsa Úszóklub) és Vadász Károly (Partizan Kanizsa—Orom—Oromhegyes Cselgáncsklub) részesült elismerésben. A legjobb csapatnak a Magyarkanizsai Női Labdarúgóklub bizonyult, az abszolút győztesnek járó serleget pedig Nagy Szebasztián és Balázs Bettina vehették át.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..