Kezdődik a II. Teátrum Neked! — Zentai Teátrumi Napok rendezvény

Kezdődik a II. Teátrum Neked! — Zentai Teátrumi Napok rendezvény

Folytatódik a Magyar Teátrumi Társaság tavaly útjára indított fesztiválja Zentán!

Az idén már négy naposra bővült a rendezvénysorozat, így február 21-24-e között a vajdasági közönség ismét színvonalas gyermek és felnőtt színházi programokkal találkozhat.

A Magyar Teátrumi Társaság egyik legfontosabb küldetése a színházszeretet fenntartása, erősítése és a magyar nyelv-, kultúra ápolása. A színházművészet nem ismer határokat! Ezen elv mentén a Magyar Teátrumi Társaság az elmúlt tíz évben közel 80 előadást vitt el Erdélybe és a Vajdaságba. A rendezvények tervezése során egyaránt fontos szerepet játszik a gyermek és a felnőtt korosztály megszólítása.

Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára az eseményről szóló sajtóanyagban a következőket üzeni:

„Teátrum Neked! -- szól a cím is. A színház mindenkié, és szeretnénk, ha minél többen élnék át az élményt. Öröm számunkra, hogy határon túli rendezvényeink palettája évről-évre növekszik, hiszen a közönség részéről igény mutatkozik rá. Zenta egy igazán színes, kulturális értékekben gazdag város, melynek légköréhez a Zentai Magyar Kamaraszínház aktívan hozzájárul. Boldogok vagyunk, hogy ebbe a Magyar Teátrumi Társaság is bekapcsolódhat ezzel a rendezvénnyel.”

A február 22-én, 23-án és 24-én a délelőtti Teátrumi Mocorgó játszóházat a Zentai Magyar Kamaraszínház gyermekelőadásai színesítik. Csütörtökön délelőtt bemutatóra gyülekezhet a közönség, hiszen a magyar népmesék hagyományát feldolgozó, Az égig érő fa című előadás most lesz először látható a zentai színpadon. Pénteken a Jancsi apródot, szombaton a Medve mesét nézhetik meg a legkisebbek, mindhárom darab 10 órakor kezdődik.

A felnőtteknek szóló előadások már február 21-én, szerdán este megkezdődnek. Elsőként a Csak egy tánc volt…, vagyis a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek zenés felolvasóestje lesz műsoron, amely Domján Edit és Szécsi Pál rövid, de annál emlékezetesebb szerelmét idézi meg. Február 22-én, csütörtökön a Jövőre veled, ugyanitt! című romantikus vígjáték kerül színre a Veszprémi Petőfi- és a Székesfehérvári Vörösmarty Színház koprodukciójában. A folytatásban egy film kulisszái mögé csöppenhetnek a nézők a Kaposvári Csiky Gergely Színház színészeinek köszönhetően, akik február 23-án, pénteken a Kövek a zsebben című előadással érkeznek. A II. Teátrum Neked! eseménysorozata február 24-én, szombaton, Cserháti Zsuzsa emlékével búcsúzik, a Turay Ida Színház művészeinek közreműködésével. A Hamu és gyémánt című összeállítás főszereplője Fehér Adrienn.

Valamennyi produkció 19 órakor kezdődik a nagyteremben, de a hatalmas érdeklődésre való tekintettel azok, akiknek már nem jutott (ingyenes) belépőjegy, a kamarateremben kivetítőn követhetik az eseményeket. 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mozaik rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Kezdődik a II. Teátrum Neked! — Zentai Teátrumi Napok rendezvény
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.12.18.
  • LXXIV. évfolyam 51. szám
Facebook

Támogatóink