home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Készítsünk lakásdekorációt!
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2020.04.09.
LXXV. évf. 14. szám
Készítsünk lakásdekorációt!

Az aktuális helyzetet és a kérést figyelembe véve, hogy lehetőleg maradjunk az otthonunkban, mindannyian arra kényszerülünk, hogy a négy fal között foglaljuk le magunkat és a gyerekeinket. Éppen ezért a húsvéti ünnepek közeledtével kihasználhatjuk az időt, és készíthetünk dekorációt, mellyel lakásunkat szépíthetjük. Ráadásul a DIY-dekorációk sokkal kedvesebbek is, ha a család apraja-nagyja együtt alkotja meg őket.

Bizonyára mindannyiunknak vannak otthon eldobozolva régi díszei, melyeket most újrahasznosíthatunk, felújíthatunk. Ehhez adunk néhány ötletet.

Tojásfa

Az összeállításhoz nincs szükség másra, mint egy kaspóra vagy egy kisebb vödörre, vázára, valamint néhány faágra a kertből. Ezekre akaszthatjuk a kifestett tojásokat. Ha magasabb ágakat tudunk szerezni, akkor padlóra helyezhetjük a dekorációt, ha rövidebbeket, akkor asztalra, komódra tegyük. A tojások árnyalata harmonizálhat a lakásunk színvilágával, de ez nem követelmény — lehet sokszínű is.

 

Színes kosár

Ha a kamránkban találunk egy kisebb méretű kosarat, akkor azt töltsük meg zöld fűvel, majd tegyünk bele festett tojásokat. Az alkotásunkat színes szalaggal még vidámabbá varázsolhatjuk.

 

Ajtódísz vászonból

A hagyományos kopogtató helyett az idén varrhatunk vászonból nyuszi alakú kopogtatót. Ha van otthon egy kis szőrménk, abból lehet a nyulacska farka, és ha hozzáillő masnival ékesítjük a díszt, az ünnep hangulatát is fokozhatjuk.

 

Nyuszi deszkából

Nézzünk szét a pincénkben, fáskamránkban, ahol biztosan találunk néhány darab deszkát. Ha van némi fehér festékünk is otthon, akkor nyert ügyünk van! A deszkákat fessük le. Színes filcből vágjunk orrot, szemet, fogakat, majd ragasszuk rá a deszkára. Színes szalagból készíthetünk neki hosszú fülecskéket is. Ezt a dekorációt — méretétől függően — tehetjük ablakba, polcra, padlóra.

 

Asztaldekoráció

Egy üres kaspóba, virágcserépbe tojástornyot állíthatunk, mely igazán elegáns lehet. A kaspóba tegyünk oázist vagy szivacsot, és ebbe szúrjunk egy faágat, melyet körberakunk tojásokkal. Legjobb, ha összeragasztjuk őket. Ha van otthon maradék műmohánk, akkor azt ragasszuk a tojások közé tömítőanyagként. Ha nincs, helyettesíthetjük maradék zöld színű anyaggal is.

 

Nyuszifüzér

Színes papírból vágjuk ki a nyuszialakzatokat. Ez a papír lehet mintás, csíkos vagy pöttyös is. Vattacsomóból ragasszunk rá farkat. Több alakzatot vágjunk ki. Amikor elkészültünk, fogjunk egy hosszabb zsineget, vastagabb cérnát vagy damilt, és ragasszuk a nyuszikat sorban a zsinegre. A kész dekorációt kössük ablakba, esetleg lógassuk az íróasztal fölé.

 

Váza

Bármilyen üres üveget felhasználhatunk erre a célra. Szükség lesz hozzá még valamilyen maradék festékre, ha szerencsénk van, találunk otthon több színt is. A festéket öntsük bele az üvegbe, majd próbáljuk úgy forgatni, hogy minden oldalát befesse. Ezután tegyük az üvegeket egy rácsra, szájukkal lefelé fordítva, hogy a felesleg kifolyjon belőlük, így gyorsabban meg fognak száradni. Az elkészült alkotásokba tegyünk vizet és vágott virágot.

 

Rusztikus tojáskoszorú

Az ajtónkat díszíthetjük saját kezűleg készített koszorúval is. Ehhez használjunk vékonyabb, hajlítható faágat, de ha tudunk szerezni szőlővesszőt, akkor abból igazán szemet gyönyörködtető dekorációt tudunk varázsolni. Az alkotásunkat díszítsük kisebb tojásokkal, színes virágokkal.

 

Keretben

Fogjunk egy képkeretet, és vegyük ki az üveget meg a hátulját. Egy szalagra fixáljunk kisebb tojásokat, majd az egészet függesszük fel a képkeretre. Egy újabb szalaggal falra akaszthatjuk, de akár polcra is tehetjük.

 

Függődísz

A kifújt tojás egyik felén, felülre üssünk egy nagyobb lyukat. Ragasszunk rá színes szalagot, mely hosszabb kell hogy legyen, mivel a díszt fel szeretnénk akasztani. Egy szép, húsvéti mintás szalvétával is beboríthatjuk, de anélkül is remekül mutat. A tojásba tegyünk virágzó faágakat, apró virágokat, és akasszuk az ablakunkba.

Ezúttal nem lényeges, hogy az otthonunk vintage stílusú, rusztikus vagy fényűző, a lényeg, hogy együtt alkossunk, és a végeredmény örömet szerezzen nekünk.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..