Kaszát és Bunyikot kizárták a pártból
2010.02.17.
LXV. évf. 7. szám
a VMSZ fegyelmi bizottságának határozatairól
Bunyik Zoltán 2010. február 1-jén fegyelmi eljárást kezdeményezett Pásztor István, a VMSZ elnöke és Pásztor Bálint, a VMSZ Elnökségének tagja, a kisebbségi parlamenti frakció vezetője ellen, mert -- állítása szerint -- nem volt testületi határozat arra, hogy a VMSZ parlamenti képviselői a köztársasági költségvetés ellen szavazzanak.
A VMSZ fegyelmi bizottsága február 8-i ülésén megállapította, hogy a VMSZ fegyelmi szabályzata értelmében fegyelmi eljárást csakis egyazon helyi szervezethez tartozó tagok kezdeményezhetnek. Ennek értelmében a fegyelmi kezdeményezés formailag alaptalan.
A fegyelmi bizottság az eljárási hiányosság ellenére is érdemben foglalkozott a beadvánnyal, és megállapította, hogy az tartalmában sem felel meg a valóságnak, mert 2009. XII. 19-én Bácskertesen a legszélesebb konzultációs fórumon vitatták meg a költségvetési szavazás kérdését. A december 19-i ülésen -- a VMSZ Tanácsának, köztársasági és tartományi parlamenti képviselőinek, tisztségviselőinek és önkormányzati vezetőinek, városi, községi, körzeti és helyi szervezetei elnökeinek együttes értekezletén -- az a döntés született, hogy amennyiben a képviselők által átadandó módosító indítványokat nem fogadják el, a VMSZ 4 képviselője nem szavazza meg a költségvetést.
A tények alapján a fegyelmi bizottság megállapította, hogy fegyelmi vétségnek még csak a gyanúja sem áll fenn, ezért az eljárás megszüntetése ezen az alapon is indokolt.
A VMSZ Elnöksége 2010. január 29-i ülésén fegyelmi eljárást kezdeményezett Bunyik Zoltán, a VMSZ újvidéki városi szervezete belvárosi helyi szervezetének tagja ellen, mert a különböző internetes hírportálokon a VMSZ Elnökségének és tisztségviselőinek a döntéseit bírálta, a VMSZ politikai lépéseit becsmérelte, ami által folyamatosan szembement a párt testületeinek a döntéseivel. A fegyelmi bizottság 2010. február 10-i ülésén megállapította, hogy Bunyik Zoltán az utóbbi időben az internetes közösségi portálokon való nyilvános megnyilvánulásai kimerítik a fegyelmi szabályzat 3. szakaszának 2. pontját, ezért a fegyelmi szabályzat alkalmazásával kizárta a Vajdasági Magyar Szövetségből.
A VMSZ Elnöksége 2010. január 29-i ülésén fegyelmi eljárást kezdeményezett Kasza József, a VMSZ tiszteletbeli elnöke ellen, mert sajtónyilatkozataiban becsmérelte a VMSZ vezetőségét, elferdítette a tényeket, a VMSZ politizálási eredményei kapcsán csúsztatásokkal élt, ezáltal pedig a közvélemény előtt negatív fényben tüntette fel a pártot és annak tisztségviselőit. A fegyelmi bizottság 2010. február 10-i ülésén megállapította, hogy Kasza József elkövette a terhére rótt fegyelmi vétségeket, nyilatkozatai kimerítik a fegyelmi szabályzat 3. szakaszának 2. pontjában leírtakat, ezért a fegyelmi bizottság a fegyelmi szabályzat rendelkezéseinek alkalmazásával Kasza Józseftől megvonta a tiszteletbeli elnök címét, és kizárta a Vajdasági Magyar Szövetségből.
A határozatok nem jogerősek, az érintettek velük szemben fellebbezéssel élhetnek, amiről a VMSZ Tanácsa jogosult dönteni.
A VMSZ fegyelmi bizottsága
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..