home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Jelentkezz te is az 56. KMV-re
2023.02.09.
LXXVIII. évf. 6. szám
Jelentkezz te is az 56. KMV-re

A Középiskolások Művészeti Vetélkedője máris kiírta a 2023-ra szóló pályázatait. Várják a középiskolások jelentkezését az 56. KMV-re. Több kategóriában lehet nevezni, melyekről itt olvashatnak. Mint azt minden középiskolás, aki már volt KMV-n, jól tudja, ez a tavasz egyik legjobb rendezvénye, ahol megmérettetés, találkozások, barátságok és szakmai beszélgetések várják a fiatalokat. Íme a kategóriák s a pályázás feltételei.

MEGZENÉSÍTETT VERSEK VETÉLKEDŐJE

Költői mű(vek) önálló megzenésítése (más is előadhatja, a zsűri kizárólag a megzenésítést értékeli). A teljes produkció hossza nem haladhatja meg a 10 percet. 2023-tól kezdve nincs körzeti válogató, a kategória versenyzői a produkcióról készült videófelvétellel pályázhatnak, melyet (vagy nem publikus linkjét) a kmv.hivatalos@gmail.com címre kell elküldeniük.

Több mint 10 jelentkező esetén a szervezőbizottság által felkért zenészek a videófelvételek alapján előválogatást tartanak. Az előválogatást végző zsűri tagjai nem lehetnek azonosak a döntőre felkért zsűritagokkal.

Jelentkezési határidő: 2023. április 21-e.

 

SZÍNMŰVÉSZETI VETÉLKEDŐ (KSZV)

A bemutatandó dráma legfeljebb 1 óra 15 perces lehet.

További kritériumokról, az alkotócsoport összetételéről, a csapattagok életkoráról a szabályzatban lehet tájékozódni. A jelentkezési lap a Dokumentumok menüpont alatt érhető él.

A részletekről W. Boros Gabriellánál lehet érdeklődni a 024/812-603-as telefonszámon.

A Szín- és Filmművészeti Vetélkedő 2023. április 21-én és 22-én lesz Zentán.

Jelentkezési határidő: 2023. április 6-a.

 

MŰFORDÍTÓI PÁLYÁZAT

Műfajok: vers, novella, publicisztikai írás, szépirodalmi esszé, regényrészlet fordítása angol, német vagy szerb nyelvről magyarra. Kizárólag korábban le nem fordított szövegekkel lehet pályázni.

Ajánlott szövegek a Dokumentumok menüpont alatt érhetőek el. A szabadon választott szövegekhez a pályázónak mellékelnie kell az eredeti szöveget is, valamint meg kell jelölnie a forrást (szerző, cím, kiadó neve és a kiadás dátuma).

A pályamunkákat a Híd folyóirat szerkesztőségébe várjuk a hid@forumliber.rs címre.

Tárgymegjelölés: KMV — Műfordítói Pályázat.

Jelentkezési határidő: 2023. április 6-a.

 

KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT

Műfajok: rajz, grafika, festészet, szobrászat, fotó, egyéb vizuális kifejezési formák.

A fényképeket kizárólag nyomtatott formában (minimum 15 x 20-as formátumban) várjuk. E-mailben, CD-n vagy egyéb elektronikus adathordozón érkező munkákat nem áll módunkban elfogadni. A képzőművészeti vetélkedőn egy-egy versenyző műfajonként legfeljebb öt alkotással szerepelhet.

A munkákat a következő címre kell elküldeni: Karácsonyi Gabriella, Čarnojevićeva 37/A, 21220 Óbecse. Karácsonyi Gabriella elérhetősége: csigabka@hotmail.com. A pályamunkákhoz kérjük csatolni a következő adatokat: név, osztály, iskola neve, felkészítő tanár neve, ha van. A beérkezett képzőművészeti alkotásokat a pályázók a gálaműsor után vehetik át. Az alkotásokat nem áll módunkban megőrizni és visszaküldeni.

Beküldési határidő: 2023. április 6-a. 

 

NÉPRAJZI PÁLYÁZAT

Az ajánlott témák február elejétől érhetőek el.

A pályamunka végén fel kell tüntetni a következőket: név, osztály, telefonszám, iskola neve, felhasznált irodalom, adatközlők (név, foglalkozás, születési dátum és hely). Segédanyag a pályamunkák elkészítéséhez a Dokumentumok menüpont alatt található. A műveket a kmv.hivatalos@gmail.com e-mail-címre várjuk (a levél tárgyaként kérjük megjelölni: KMV — Néprajzi Pályázat) vagy postai úton a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Posta utca 18., 24400 Zenta címre. Tárgymegjelölés: KMV — Néprajzi Pályázat.

A munkák beküldési határideje: 2023. április 6-a.

 

FILMMŰVÉSZETI VETÉLKEDŐ

Egy filmkészítő/stáb legfeljebb három filmmel jelentkezhet. A benyújtott kisfilm maximum 15 perces lehet. A jelentkezési lap a Dokumentumok menüpont alatt érhető el.

A pályázatra benyújtott film nem publikus letöltési linkjét kötelező e-mailben elküldeni április 16-áig a kmv.hivatalos@gmail.com címre. (Google Drive, WeTransfer, Filemail vagy hasonló fájlmegosztók használatát javasoljuk.) A részletekről W. Boros Gabriellánál lehet érdeklődni, a 024/812-603-as telefonszámon.

A Szín- és Filmművészeti Vetélkedő 2022. április 21—22-én lesz Zentán.

Jelentkezési határidő: 2023. április 6-a.

 

SLAM POETRY VETÉLKEDŐ

Slam poetry kategóriában a versenyzők kizárólag saját szöveget mondhatnak el maximum 3 percben. Kelléket használni tilos (a mobiltelefon nem számít kelléknek).

Versenyezni korábban elő nem adott alkotással lehet. A jelentkezéshez a slam videófelvételét (vagy nem publikus linkjét) és a szöveg átiratát e-mailben kell elküldeni a kmv.hivatalos@gmail.com címre.

Több mint 10 jelentkező esetén a szervezőbizottság által felkért slammerek a videófelvételek alapján előválogatást tartanak. Az előválogatást végző zsűri tagjai nem lehetnek azonosak a döntőn értékelő zsűritagokkal.

Jelentkezési határidő: 2023. április 21-e.

 

IRODALMI ÉS BESZÉDMŰVÉSZETI VETÉLKEDŐ

IRODALMI VETÉLKEDŐ

Az irodalmi vetélkedő műfajai: vers, novella, publicisztika (interjú, riport, jegyzet, glossza), értekező próza (kritika, tanulmány, esszé), humoreszk.

Az irodalmi alkotások terjedelme nem haladhatja meg a 13 000 karaktert szóközökkel együtt (a szövegek formázása: Times New Roman betűkészlet, 12 pontos betűméret, 1,5-ös sorköz). A műfajok bővebb leírása, terjedelmi és formai követelményei a szabályzatban találhatóak, a www.kmvon.org honlapon.

 

BESZÉDMŰVÉSZETI VETÉLKEDŐ

A beszédművészeti vetélkedő műfajai: anyanyelvi versmondás, anyanyelvi prózamondás, népmesemondás, drámai monológ előadása, a magyart nem anyanyelvként tanulók vers- és prózamondása.  

A versmondás hossza nem haladhatja meg az 5, a prózamondásé a 8, a drámai monológ és a népmesemondás hossza pedig a 10 percet.

 

KÖRZETI VETÉLKEDŐK

Az irodalmi és a beszédművészeti vetélkedők körzeti fordulóinak lebonyolítási határideje 2023. április 6-a. A körzeti versenyeken készült jegyzőkönyvet, valamint az irodalmi vetélkedő döntőjébe továbbjutó alkotásokat nyomtatott formában, három példányban kell elküldeni április 21-éig a következő címre: Középiskolások Művészeti Vetélkedője, Nikola Tesla u. 38., 21220 Óbecse.

A jegyzőkönyv mintája elektronikus formában letölthető a www.kmvon.org oldalon. A döntőbe jutó munkákat és a jegyzőkönyveket e-mailben is továbbítani kell a kmv.hivatalos@gmail.com címre április 21-éig!

Kérjük, hogy a körzeti vetélkedőt lebonyolító szervező egy e-mailben mellékelje körzete összes továbbjutó pályamunkáját.

Kérjük a körzeti vetélkedőt lebonyolító iskolákat és tanárokat, hogy értesítsék a körzeti időpontjáról és helyszínéről a KMV szervezőbizottságát a kmv.hivatalos@gmail.com e-mail-címen a lebonyolítás előtt minimum 2 héttel, továbbá kérjük, ügyeljenek a körzeti vetélkedőre felkért zsűri összetételére (a nemek, a kor és a szakterület arányosságára)!

 

PLAKÁTPÁLYÁZAT

2023-tól kezdve a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének arculata kizárólag a nyertes plakát grafikai elemeiből épül fel. A plakátnak ezért kötelező grafikus elemként tartalmaznia kell a KMV logóját, mely a Letölthető dokumentumok menüpont alatt érhető el. A logó tetszőleges méretben és színben szerepelhet a plakátterven. Emellett szabadon választható és továbbgondolható grafikus elem a KMV totemállata, a ceruzafejű fecske, mely szintén letölthető a fenti mappából.  

A plakát kötelező szövege:

 

56. KMV — 2023

Szín- és Filmművészeti Vetélkedő: április 21—22., Zenta
Népzenei és Néptáncvetélkedő: április 28., Temerin
Beszédművészeti Vetélkedő, Megzenésített Versek Vetélkedője, Slam Poetry Vetélkedő: május 5., Óbecse
Irodalmi Vetélkedő: május 6., Óbecse
Gálaműsor és díjkiosztás: május 7., Óbecse

A számítógépen készített plakát formai követelményei: mérete 300 x 430 mm, felbontása 200-300 dpi. A plakátokat .pdf fájlkiterjesztésben várjuk. Egy-egy versenyző legfeljebb három plakáttervvel jelentkezhet a pályázatra. A plakátokat e-mailben kell elküldeni a kmv.hivatalos@gmail.com címre.

Jelentkezési határidő: 2023. március 15-e.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..