,,Jégtörő'' nyári ifitalálkozó tizenhét versenyzővel

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

,,Jégtörő'' nyári ifitalálkozó tizenhét versenyzővel

A Vitézek csapataÉrdeklődő szurkolóból azonban mégiscsak több volt a címben megjelölt létszámnál! Papp Mária kezdeményezésére, aki mellesleg nemcsak a helyi Szalmaszál IME elnöke, hanem a Művelődési Otthon igazgatóbizottsági tagja is, első ízben tartották meg Székelykevén az ígéretes hangzá...

A Vitézek csapata

Érdeklődő szurkolóból azonban mégiscsak több volt a címben megjelölt létszámnál! Papp Mária kezdeményezésére, aki mellesleg nemcsak a helyi Szalmaszál IME elnöke, hanem a Művelődési Otthon igazgatóbizottsági tagja is, első ízben tartották meg Székelykevén az ígéretes hangzású Dél-bánáti Ifjúsági Találkozót a Szent István-napi falubúcsú előtti napon. A megmozdulás főszervezői a Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ (VMIK) székelykevei helyi szervezete, a TINET Ifjúsági Klub, valamint a Szalmaszál IME voltak. Merész tervekkel, ötletes programkerettel, de mégis viszonylag gyengécske visszhanggal. Ez utóbbira magyarázatot kell majd keresni, s változtatni a dolgokon.
A versenyzők a hazaiakon kívül Versecről, Keveváráról, Zentáról és Torontálvásárhelyről érkeztek, a kerekasztal-beszélgetés vitaindítóját pedig az a dr. Zsoldos Ferenc tartotta, aki nyolc éven keresztül volt oszlopos szervezője a zentai Nyári Ifjúsági Játékoknak. Nemcsak sablonszerű eszmecsere volt ez több, gondosan kimazsolázott fogalom (testre szabott szórványkérdés, ,,lokálisan globális' érvényesülési gondok és lehetőségek, tolerancia...) (újra)definiálásával, de afféle szükségszerű összerázódás is. Megelőzve az alaposan megkevert ,,kalapozós'' csoportsorsolást, noha az elősdleges elképzelés alapján csak a helyi archaikus topográfiában NEM járatos vendégcsapatok versengtek volna egymással. Mert hát, ugye, csak az lett volna az igazi, ha -- persze a mindig segítőkész falusiak útmutatását is igénybe véve!, - ,,belső'' segítség nélkül áll össze a kép, merre is keresendő a Csircse, a Pacsirta-telep, a Tükör utcai kerekes kút, Forrai Rozi néni háza... Ahonnan pálinkát, cserepet, egy flaskó vizet vagy éppenséggel levestésztát kell elhozni a rendelkezésre álló két és fél óra alatt.
A kézügyességi játékrészben a csapatok kártyavárépítésben és gyorsasági krumplihámozásban jeleskedtek. A leghosszabb krumplihéjat lehámozók ezenkívül pluszpontokat is kaptak, mindezt pedig az iskola előtti akadályverseny tetézte. Mint megtudtuk, a szervezésből Székelykeve ifjúságának az a rétege vette ki a részét, amelyik középiskolás, illetve egyetemi éveiben maga is megmártózott már valahol az ehhez hasonló bulik hangulatában. årájuk, sajnos, az év hátra levő részében sokkal kevesebbet lehet számítani ilyen téren, pedig a falu művelődési életének ún. hétköznapokon is nagy szüksége lenne fiatal húzóerőre!
- Takarékoskodásunknak köszönhetően e rendezvényhez ezúttal nem kellett külön támogatókat keresnünk, a soron következőkhöz viszont pályázati pénzekre is szükség lesz! -- nyilatkozta Papp Mária. - Szeretnénk, ha ezek a találkozók hagyományossá válnának a Dél-Bánságban. Egy olyan évi rendszerességgel zajló eseménnyé, amelyen városaink és falvaink magyarságának fiataljai noszogatás nélkül is szívesen, s egyre tömegesebben vesznek majd részt.
A babérokat az Aranycsapat aratta le 151 ponttal, majd a Csalók, a Kard, illetve a Vitézek serege következett. Bár a jövő évi zentai Játékokra csak a két legügyesebb trupp nyert ingyenjegyeket, üres kézzel és korgó gyomorral senki sem távozhatott. Sőt, mi több, a meghámozott pityókák is újra felbukkantak az ínycsiklandozó bográcsos vacsora körítéseként! Aki továbbmaradt, az a késő esti órákban rajtoló helyi Art Bend koncertjén bulizhatott.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Fiatalok Fiataloknak rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

,,Jégtörő'' nyári ifitalálkozó tizenhét versenyzővel
Körkép
  • SZILÁGYI Edit
  • 2013.07.24.
  • LXVIII. évfolyam 30. szám
,,Jégtörő'' nyári ifitalálkozó tizenhét versenyzővel
Bánáti Újság
  • MIHÓK Anikó
  • 2012.08.29.
  • LXVII. évfolyam 35. szám
Facebook

Támogatóink