home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Isten éltesse, Pista bácsi!
(T. T.)
2007.11.21.
LXII. évf. 47. szám
Isten éltesse, Pista bácsi!

Rangos esemény színhelye volt pénteken a csókai Asztaliteniszklub nagyterme: e napon ünnepelte ugyanis Szabó István, a népszerű Pista bácsi, a csókai asztalitenisz megalapítója 70. születésnapját. Délelőtt sportpályafutása elismeréseként kétnyelvű köszönőlevelet vehetett át Predrag Mijić...

Rangos esemény színhelye volt pénteken a csókai Asztaliteniszklub nagyterme: e napon ünnepelte ugyanis Szabó István, a népszerű Pista bácsi, a csókai asztalitenisz megalapítója 70. születésnapját. Délelőtt sportpályafutása elismeréseként kétnyelvű köszönőlevelet vehetett át Predrag Mijić csókai polgármestertől, délután pedig a csókai asztaliteniszklubban egykori játékosok, edzők, ellenfelek, barátok, pályatársak köszöntötték a csókai és a hazai asztalitenisz élő legendáját. Az ünnepségen a rengeteg sportolón és közéleti személyiségen kívül megjelent dr. Ormai László, a 25-szörös BEK-győztes budapesti Statisztika megálmodója is.
Elsőként Vorgić Dognár Otília, a Csóka Asztaliteniszklub elnöke, Pista bácsi egykori tanítványa köszöntötte az ünnepeltet. Elmondta, hogy Pista bácsi neve egybeforrt az asztalitenisszel, a sportban elérhető sikerekkel, a közösséggel, amelyet képviselt, s amely mindig képviselte.
- Amikor Csóka nevét említik a nagyvilágban, akkor Pista bácsinak hála mindenkinek az asztalitenisz jut eszébe. Mint játékos, edző, tanár, szakember, akinek a tanítványai annyi érmet, jó helyezést értek s érnek el, aki az egész életét e sportágnak szentelte. Nehezen találni olyan asztaliteniszezőt a régi Jugoszlávia területén és a mai Szerbia térségében egyaránt, aki valamilyen módon nem állt volna kapcsolatban a Pista bácsi által létrehozott asztalitenisz-iskolával. De nyugodtan kijelenthetjük, hogy nemcsak itthon, hanem Európa-szerte is ismertté vált a csókai asztalitenisz, hála Pista bácsi odaadó munkájának. Emlékszem a hajnali edzésekre, amikor mi 13-14 évesek télen a nagy hidegben - amíg osztálytársaink a meleg ágyban a másik felükre fordultak - sapkában-sálban, a munkába siető emberek tekintetétől kísérve, edzésre igyekeztünk. å már a meleg edzőteremben várt bennünket, s az aznapi kötelező vicc meghallgatása után szó nélkül kezdtük a bemelegítést. A mai napig hálásak vagyunk Pista bácsinak ezekért az edzésekért, a törődésért, még ha nem mondjuk is ki mindig. Köszönjük az önfeláldozó munkáját, segítségét, tudását, köszönjük, hogy megtanított bennünket az asztalitenisz mellett arra is, hogy a világot látni kell, nemcsak élni benne. Minden helyzetben számíthattunk Önre, amikor a legnehezebb helyzetben voltunk, amikor klubunk a megélhetéssel küszködött, mindig meghallgatott bennünket, tanácsot adott és segített - mondta többek között köszöntőjében az elnöknő.
A soltvadkerti asztaliteniszklub nevében Ambrus Ferenc köszöntötte az ünnepeltet, akihez már több mint negyvenéves barátság fűzi, s a két klub minden nagyobb ünnepségén kölcsönösen jelen vannak.
Dr. Ormai László is sok boldogságot kívánt Pista bácsinak, s elmondta, hogy évek hosszú során nagyon kemény, rendkívül kiélezett csatákat vívtak egymással. Példának a bajnokok Európa-kupájában vívott elődöntőt említette, ahol Pista bácsi irányításával a Csóka már 4:1-re is vezetett a Statisztika ellen, végül mégis a budapesti csapat diadalmaskodott.
- Egy ilyen feszült találkozó után is sportemberként tudtunk leülni beszélgetni, ami óriási emberi értékekre vall. å az a tipikus sportember, aki soha nem ellenségként, hanem barátként tekint a másikra, és ez megbecsülendő. Ezért a tulajdonságáért szeretik őt az egész világon - mondta a Statisztika legendás egyénisége.
A szép köszöntő után az ünnepelt lépett mikrofonhoz, s meghatottan köszönetet mondott mindazoknak, akik megjelentek a tiszteletére.
- Azt mondják, az ember 70 éves korára elveszíti a barátait. Önöket látva tele van a szívem, örülök, hogy ennyi barátom eljött a születésnapomra, ennyi baráttal dolgozhattam sok éven át - mondta Pista bácsi. Ezután kezdetét vehette az ünnepség, melynek fénypontja egy asztalitenisz-asztal formájú torta volt.
Szabó Istvánt természetesen lapuk is felköszöntötte születésnapján. Isten éltesse, Pista bácsi, kívánjuk, hogy még nagyon sokszor ünnepelhessük Önnel ezt az a szép évfordulót!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..