home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Ismét tarolnak a csajok!
Zvekán Péter
2019.04.13.
LXXIV. évf. 14. szám
Ismét tarolnak a csajok!

Rita Ora: Only Want You (feat. 6LACK)  — Ava Max: So Am I

Rita Ora: Only Want You (feat. 6LACK)

Tudtátok, hogy Dua Lipa mellett Rita Ora is albán származású? Bizony. 1990. november 26-án született Pristinában, az akkori Jugoszláviában. A háború miatt azonban szülei fogták az alig néhány hónapos Ritát, és elhagyták az országot. Rövid ennyit a történelemről.
 


 

Visszalépve a jelenbe, Rita Ora egy olyan előadó, aki az utóbbi időben egyszerűen ontja a slágereket. Olyan dalok fűződnek a nevéhez, mint a Let You Love Me, az Anywhere vagy a Your Song. A lista még sokáig tartana, a lényeg viszont az, hogy 2004 óta — hivatalosan ekkor kezdődött a karrierje — sokat tevékenykedett. 2009-ben még az Eurovízión is részt szeretett volna venni Anglia színeiben, viszont végül nem választották be.

Rita valóban tud énekelni. Ez elsőre lehet, hogy furán hangzik, de biztosan van jó néhány olyan előadó, aki csak a stúdiótechnika segítségével tud igazán minőségit alkotni, élőben meg hát... Rita viszont nagyon jó, és a szerzők ki is használják az adottságait, amikor éppen számára alkotnak valami újat. Rita Orának sok igazán dallamos és kellemes száma van.

Ilyen a legújabb is, mely az Only Want You címet kapta. Nekem annyira tetszik, hogy volt, amikor naponta hússzor is meghallgattam. Egyszerű, emészthető, dúdolható, szerethető. Persze hozzá kell tenni, hogy itt is egy kollaborációról van szó, hiszen Rita mellett felcsendül 6LACK hangja is. Ő egy amerikai rapper, akiről azért nem akarok írni, mert az amerikai piac egészen más, mint az európai. Amíg Amerika több tucat rappert képes benyelni, addig mi itt, az óceán túlsó oldalán nem vagyunk annyira érdekeltek a témában. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a dal szuper lett. Március 6-a óta pedig már a YouTube-on is fent van!

 

Ava Max: So Am I

Nem könnyű a sikerhez vezető út, amikor viszont valaki végre áttöri azt a sokszor emlegetett falat, akkor meg kell ragadnia a pillanatot, és rögzítenie kell a helyét, tudatnia a világgal, hogy megjöttem, nekem itt tetszik, azt hiszem, maradok! Ava Max, úgy tűnik, éppen ezt a receptet követi.
 


 

Egy kis történelem: Ava Max (avagy becsületes nevén: Amanda Ava Koci) 1994. február 16-án született Wisconsinban. Virginiában nevelkedett, majd — ahogyan azt az önmegvalósító emberek szokták tenni az USA-ban — Los Angelesbe költözött. 2008-ban indult el a zeneipar rögös útján, ám a sikerre tíz évet kellett várnia, ekkor jelent ugyanis meg a Sweet but Psycho című dala, melyet még mindig ezerrel pörgetnek a rádiók.

Ami viszont tök érdekes, hogy az énekesnő lénye, energiája és az egész összkép egy kicsit Lady Gagá-s. Azt nem tudom, hogy mi, emberek miért szeretünk mindig hasonlítgatni, de ez valóban így van. Végül is Nicki Minaj után is jött egy Cardi B, most pedig Lady Gaga után egy Ava Max. S mint említettem, még pörög a Sweet but Psycho, de máris itt az új dal, melynek címe So Am I, és nem mellesleg ez is kiváló lett.

Ava a következőképp nyilatkozott a dal kapcsán a Warnernek: „A So Am I arról szól, hogy merjünk másak, különbek lenni, kitűnni a szürkeségből, és ne fogadjuk el feltétel nélkül azt, amit ránk akar erőltetni a társadalom. Értékeljük és ünnepeljük azt, ami valóban egyedivé tesz bennünket. Amikor szomorú vagyok, arra emlékeztetem magam, hogy a hibáimmal együtt vagyok teljes, hiszen a való életben nincs is olyan, hogy tökéletes.”


Nyitókép: Wallpaperheart.com és Press.atlanticrecords.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..