Innovatív fogászati eljárás érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíjat

Innovatív fogászati eljárás érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíjat

Egyre több lehetőség lesz Magyarországon a megmérettetésre az egészségügy területén is a szolgáltatások minősége és az alkalmazott eljárások tekintetében.

Az idei évben a Szakmai Bíráló Bizottság a díj életre hívása óta először ítélte oda fogászati gyógyító intézménynek a rangos Nagydíjat, amellyel a kiemelkedő innovációkat és szolgáltatásokat díjazzák. A díj hivatalos parlamenti átadására 2018.szeptember 11-én került sor ünnepélyes keretek között.

A Fixfogsor® Rendelő protézisrögzítési eljárásával érdemelte ki a zsűri pozitív döntését. Az eljárás azok számára jelenthet megoldást, akiknek teljes protézisre van szükségük. A speciális implantátumos rögzítéssel stabilizált fogsort nem kell ragasztani, így attól sem kell tartani, hogy beszéd közben, vagy bármilyen társasági eseményen kiesik.

Napjainkban a fogászati kezelések terén az implantátumok használata egyre népszerűbb, hiszen a hagyományos eljárásokhoz képest számtalan előnnyel rendelkezik. Az idősebbeknél viszont az ilyen beavatkozások akadálya lehet a csontok jelentősen leépülése. A Fixfogsor® protézisrögzítési eljárás során alkalmazott speciális implantátumok többek között erre is megoldást jelenthetnek. A beavatkozás során a fogsor a kifejezetten erre a célra továbbfejlesztett implantátumok segítségével kerül rögzítésre, így olyan stabilitást ér el, hogy nem kell sem ragasztani, sem attól tartani, hogy kiesik. A módszer több innovációs fejlesztést is tartalmaz, amely elsősorban az implantátumok kialakítását érinti.

— Megéri ma Magyarországon dolgozni és fejleszteni, hiszen ez a befektetett munka ölt testet most ebben a Nagydíjban. A teljes fogatlanság kérdése széles rétegeket érint, jellemzően az 50 év feletti korosztályt. Sajnos még mindig kevesen tudnak az általunk alkalmazott eljárásról vagy annak alternatív lehetőségeiről, így sokan még mindig ragasztgatják a folyton kieső fogsorukat. — mondta Dr. Szabó László a Nagydíjjal kitüntetett Fixfogsor Rendelő ügyvezető igazgatója.

Ha szeretne többet megtudni a Díjnyertes FIXFOGSOR® Protézisrögzítési eljárásról, akkor az alábbi linken tájékozódhat:
http://www.mufogsorrogzites.hu/

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Tudomány rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink