In memoriam Mérges Sándor (1950—2014)
(—)
2014.09.30.
LXIX. évf. 40. szám
In memoriam Mérges Sándor (1950—2014)

Ismét nagy veszteség érte a bánsági, pontosabban a dél-bánáti magyar közösséget. Életének 64. évében elhunyt Mérges Sándor, a Magyar Nemzeti Tanács tagja, számos megmozdulás szervezője és részvevője. A múlt szerdán szülőhelyén helyezték örök nyugalomra.

Mérges Sándor 1950-ben született Torontálvásárhelyen. Magyarkanizsán végezte el a mezőgazdasági technikum növénytermesztési szakát. Munkahelye a helyi földműves-szövetkezet és a József Attila Művelődési Otthon volt, az igazgatói állást töltötte be. 1999-ben vonult nyugdíjba.

Érdeklődése a művelődési élet felé irányult, érdekében haláláig tevékenykedett. Az amatőr színjátszókkal számos népszínművet, drámát és vígjátékot rendezett. Ő volt a VIVE Magyar Nóták és Csárdások Fesztiváljának egyik alapítója, a fesztiválbizottság tagja, az I. Dél-bánáti Magyar Székelymagyar Kincsestár kézimunka- és kézműves-kiállítás megálmodója. Emellett jelentős feladatot vállalt a torontálvásárhelyi Önkéntestűzoltó-testület munkájában.

A politikai életben is megtalálta a helyét. 1995-től részt vett a Vajdasági Magyar Szövetség tevékenységében, a Magyar Nemzeti Tanácsnak megalakulása, azaz 2002 óta tagja, ezúttal is a Magyar Összefogás lista jelöltje volt.

Nyugodjon békében! 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..