Igazságosabb pénzelosztást

Igazságosabb pénzelosztást

A Magyar Liga — Új Magyar Alternatíva lista huszonöt tagot számlál, a listavezető Vass Tibor ötvenhárom éves nagybecskereki közgazdász. Elmondta, hogy a Magyar Liga fellépése a következő programon fog alapulni: hogy minden magyar ember egyforma magyarnak legyen tekintve Vajdaság-szerte, párt és politikai hovatartozásra való tekintet nélkül, valamint attól függetlenül, hogy Bácskában, Bánátban vagy Szerémségben él-e.

A liga fontos tényezőnek tartja a területi megosztottság kiküszöbölését. Szerinte ez az alappillére az életben lévő törvényeknek. Ezeket továbbfejlesztenék, valamint továbbépítenék és a gyakorlatban is megvalósítanák azokat a stratégiákat, amelyeket a Magyar Nemzeti Tanács az előző négy évben elfogadott.

— Hatékonyabb nemzeti tanácsot szeretnénk kialakítani, azonos figyelmet szeretnénk szentelni minden Vajdaságban élő magyar nemzetiségű embernek. A magyar kisebbség szempontjából rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a kultúra, a nyelvhasználat, a tájékoztatás, az iskolarendszer kiépítésével kapcsolatban meg tudunk nyilvánulni. Eddig is — igaz, egy taggal — részt vettünk az MNT munkájában, melyet jónak ítéltünk meg, támogattuk, és így teszünk az elkövetkező négy évben is. Az MNT eddigi tevékenységével kapcsolatban mulasztásnak tartom, hogy nem a magyar kisebbség, hanem főleg a politikum szolgálatában állt Vajdaság-szerte. Az MNT-nek minden magyar szolgálatában kellene állnia, pártpolitikai hovatartozástól függetlenül. Az ifjúsággal nem törődtünk megfelelőképpen, rá a jövőben nagyobb figyelmet kell fordítanunk. A sajtónak nem szabadna valakik szócsövének lennie, hanem az egész magyar kisebbség szolgálatában kell állnia. Igazságosabb pénzelosztást szeretnénk. Több figyelmet kell szentelnünk a szegény, kis falvakban lévő művelődési házaknak és egyesületeknek, különben félő, hogy ezeken a területeken elvész a magyar szó. Tehát egy igazságosabb pénzelosztású, jobb viszonyú Magyar Nemzeti Tanácsot szeretnénk a következő periódusban, és remélem, hogy az MNT munkájában a Magyar Liga képviselői nagyobb számban lesznek ott, mint eddig — mondta Vass Tibor, a Magyar Liga — Új Magyar Alternatíva lista vezetője.

A négyes sorszámot viselő, huszonöt tagú lista második helyén Mészáros Ferenc topolyai mezőgazdasági termelő, a harmadikon pedig Nagy Márta újvidéki közgazdász szerepel.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Interjú rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink