Húsvéti üzenetek

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Húsvéti üzenetek

A Magyar Televízió ünnepi műsorai hívőknek és hitkereső embereknekNagypénteken 10 órakor a református istentiszteletet Kecskemétről közvetíti a nemzeti főadó, abból a templomból, amely egyedüliként a török hódoltság idején épült. Az igét Varga László főjegyző hirdeti. A 60 perces adást aznap este 23...

A Magyar Televízió ünnepi műsorai hívőknek és hitkereső embereknek
Nagypénteken 10 órakor a református istentiszteletet Kecskemétről közvetíti a nemzeti főadó, abból a templomból, amely egyedüliként a török hódoltság idején épült. Az igét Varga László főjegyző hirdeti. A 60 perces adást aznap este 23.35 órakor az m2 megismételi.
A húsvétvasárnapi Református magazin (9.55 m1, ismétlés: 13.15 m2) alapgondolatát Goethe Faustjából merítette: ,,Jól hallom bár a hírt, de hitem hozzá hiányzik.” A feltámadás üzenetét és a kételyt állítja párba az a kerekasztal-beszélgetés, amelyben lelkész, biológus és szociológus is megszólal. Érdekes színfoltja az ünnepi műsorfolyamnak az ezt követő unitárius ifjúsági magazin. A Füzesgyarmati Unitárius Egyházközség gyermekei a virágvasárnapi bevonulást elevenítik meg gyermekszemmel, játékosan, kedvesen. Ezután Keresztutak -- húsvéti ünnepekről címmel tekinthetnek meg a nézők érdekes összeállítást. Hegyesi Gabriella szerkesztő alkotása hét falu közösségével követi végig Jézus Krisztus útját virágvasárnaptól a feltámadás napjáig, bizonyítva ezáltal, hogy az ember fiának üzenete a mai hívő számára is útmutatóul szolgál. A katolikus ünnepi szentmisét vasárnap a mátraverebély--szentkúti kegytemplomból 11 órakor a nemzeti főadón láthatják a nézők. A misét Kálmán Pelegrin fiatal ferences atya mutatja be, aki az esztergomi tanítást cserélte fel a búcsújáróhelyen való szolgálatra, s akinek a szent helyet megújító törekvései jelentős visszhangra találtak. Ezt követően délben Rómából mindkét csatorna közvetíti XVI. Benedek pápa húsvéti üzenetét és urbi et orbi áldását.
Az ünnepek utáni kedden a Katolikus Krónika az ökumené szellemében számol be a Deák téri evangélikus templomból a mozgáskorlátozottak keresztútjáról.
A filmkínálatban több értékes mozi is szerepel. Szombaton, 21 órakor az m2-n vetíti a köztévé az immáron klasszikusnak számító Barabás című filmet, Richard Fleischer alkotását. A Pär Lagerkvist svéd író Nobel-díjas kisregénye alapján készült látványos
nagyszabású történelmi tabló főszerepét Anthony Quinn alakítja. A film Barabás, a lator történetét dolgozza fel, akinek a nép kérésére Pilátus megkegyelmez, és Jézusra vár a kereszthalál. A kalandos történetben Barabás megtér, s vértanúként fejezi be az életét.
Vasárnap kora délután (14.15 m2) a garamszentbenedeki úrkoporsóról készített ismeretterjesztő filmre hívja fel a figyelmet az MTV. Az esztergomi Keresztény Múzeum értékes darabját felvidéki mesterek 1480 körül készítették, s a helyi bencés apátságban a húsvéti ünnepeken használták.
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Interjú rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Húsvéti üzenetek
Művelődési Körkép
  • 2012.04.04.
  • LXVII. évfolyam 14. szám
Húsvéti üzenetek
Körkép
  • (o. i.)
  • 2011.05.18.
  • LXVI. évfolyam 20. szám
Facebook

Támogatóink