home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Horvátország–Anglia 1:1 (0:1), hosszabbítás után 2:1
Tóth Tibor
2018.07.11.
LXXIII. évf. 27. szám
Horvátország–Anglia 1:1 (0:1), hosszabbítás után 2:1

Elődöntő

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011, vezette: Cakir (török)

Gólszerzők: Perišić a 68., Mandžukić a 109., illetve Trippier az 5. percben.

Horvátország: Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić (Pivarić) – Rakitić, Brozović – Rebić (Kramarić), Modrič (Badelj), Perišić – Mandžukić (Ćorluka).

Anglia: Pickford – Walker (Vardy), Stones, Maguire – Trippier, Alli, Henderson (Dier), Lingard, Young (Rose) – Kane, Sterling (Rashford).

Horvátország története során másodszor játszott világbajnoki elődöntőt és első alkalommal került a döntőbe.

Nagyon rosszul indult a mérkőzés a horvátok számára, mivel Trippier szabadrúgásból már az 5. percben vezetéshez juttatta az egyszeres világbajnokot. A horvátokat megfogta a korai gól, a tét rányomta a bélyegét a játékukra, és a nyolcaddöntőben, valamint a negyeddöntőben vívott plusz kétszer tizenöt perc is éreztette hatását.

Az első félidő utolsó tíz percében kezdtek megnyugodni a horvátok, ekkor még komolyabb helyzetet nem dolgoztak ki, de lényegesen többet birtokolták a labdát, és nem egyszer átjátszották az angol védelmet. A folytatásban a levegőben lógott a horvát egyenlítés, csak az volt a kérdés, mikor kapitulál a vb-n kimagasló teljesítményt nyújtott Pickford kapus. Ez a 68. percben történt meg, amikor Vrsaljko beadását Perišić akrobatikus mozdulattal juttatta a hálóba. A horvátok új erőre kaptak, és Perišić majdnem megszerezte gólját, de a labda a kapufáról a mezőnybe vágódott. A hajrában mindkét csapat egyre idegesebben futballozott, így újabb gól már nem született.

A hosszabbításban előbb Stones fejesét fejelte ki a gólvonalról Vrsaljko, majd Mandžukić lövése akadt el Pickfordban. A 109. percben megszerezték a horvátok a mindent eldöntő találatot, miután Perišić továbbcsúsztatta a labdát, Mandžukić kiváló ütemben lépett ki a védők közül és kilőtte a bal alsó sarkot.

A horvátok az egyenes kieséses szakaszban harmadszor nyertek a rendes játékidőn kívül (a dánokat és az oroszokat büntetőkkel, az angolokat hosszabbításban verték), és vasárnap 17 órakor kezdődő döntőben Franciaország ellen mérkőznek. A két válogatott az 1998-as világbajnokság elődöntőjében találkozott, akkor a gallok 2:1-re nyertek. Elérkezett a visszavágás ideje.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..