home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
(-r-s)
2013.11.20.
LXVIII. évf. 47. szám
Hírek a nyugdíjasok otthonából

Nem lesz gond a szénnel — Fogadják az őszi rendeléseket — Remekül sikerült a palicsi dalverseny — Röviden

Nem lesz gond a szénnel

Egyik utóbbi számunkban közöltük olvasóinkkal, hogy az idén nehézségek adódtak a lignit kiszállításával, mivel a Kolubara bányavállalatban elszámolási gondok voltak, és az eddig használt vájatokból egyre rosszabb minőségű szén került elő. Az egyesület vezetősége a minap meglátogatta a vállalatot, hogy az idei lehetőségekről érdeklődjön és esetleg valamilyen előszerződést kössenek.

A küldöttség elégedetten tért haza. Az új vezetőség figyelmesen végighallgatta embereinket, és mivel értesültek már a szabadkaiak korrektségéről, igen hamar kialakult a bizalom légköre.

A szóbeli megegyezés értelmében az idén a szabadkaiaknak nem kell tartaniuk a szén árának emelésétől, mivel az egyesület előre kifizeti a tagok által megrendelt mennyiséget. Kiváltképpen vonatkozik ez a szárított és kőszénre. A napokban tárják fel az új lignitlelőhelyet, ahonnan már a nyár folyamán megkezdődhet a szállítás. Az eddig felszínre hozott anyagból megállapítható: a minősége jobb az eddigieknél.

Az egyesület vezetősége tehát nyugodt lélekkel lát hozzá a megrendeléshez: ha a tagok már az idén bejelentik tüzelőanyag-igényüket, akkor azt 10 havi részletben törleszthetik. Minél később kerül sor a megrendelésre, annál kevesebb részletben fizethetik ki a fűtőanyagot.

Fogadják az őszi rendeléseket

A nyugdíjasok egyesülete az őszi ellátás keretében megkezdte tagjai megrendelésének bejegyzését. Ezúttal négyféle mennyiségű, csomagolt friss sertés- és üszőhúst, illetve különféle húskészítményeket vásárolhatnak háromhavi lefizetésre. Számításba jöhet a hasított sertés, a malac- és bárányhús is. Jelenleg 2 és 2,5 kilós csirkehús is rendelhető, a fizetés kéthavi részletben történik.

A tagok rendelésüket december 4-éig adhatják le az otthonban (Savo Šumanović 2) és minden helyiközösségi szervezetben. A kiszállítás december 20-án történik.

Remekül sikerült a palicsi dalverseny

Palics nyugdíjasai büszkék arra, hogy ők rendezték meg az első nagyszabású művelődési műsort, a kórusok találkozóját, az Adagio kar fennállásának 30. évfordulója alkalmából, a Vigadó kongresszusi termében. Ezzel mintegy utat nyitottak a jövőbeli hasonló rendezvények számára.

A dalversenyen az ünnepelteken kívül részt vett: a németek egyesületének Regenbogen nevű vegyes kórusa, a pravoszláv kör Sveti Romanja, a Pro Musica és a csantavéri Musica Viva.

A 100 fellépő előadását a 400 tagú közönség élvezettel nézte végig. Tót Lučić Slavica, a helyi közösség elnök asszonya, a Szeretet terített asztala jelszóval megvendégelte az est szereplőit.

 

RÖVIDEN

KORSZERŰSÍTIK AZ EGYESÜLET sokobanjai üdülőjét. A munkához a legjobb pályamunka elfogadása után látnak hozzá: először a két lakosztály fürdőjét hozzák rendbe. A továbbiakban természetesen sorra veszik az otthon minden javításra szoruló részét (terasz, lugas stb.) is. A nyaraló helykihasználtsága az idén 90 százalékos volt.

KISNYUGDÍJASAINAK BELGRÁD ezekben a napokban fizeti ki a városi pótlék évi harmadik részletét. 105 000 idős ember kap 4000 dináros támogatást, ha minimális nyugdíja 18 000 és 20 000 dinár között mozog, ám azoknak, akik 18 000 dinárnál kevesebbet kapnak, 1000 dinárral több jár. Ezt a kiegészítést a nyár elején vezette be a város.

AZ EGYESÜLET PENZIONER nevű sakk-klubja az idén megszerezte az észak-bácskai körzet bajnokságának első helyét és a vele járó serleget, ezzel pedig részt vehet a magasabb szintű versenyeken.

A LEGJOBB BENYOMÁST KELTŐ karrá nyilvánították Sremska Mitrovicán a nyugdíjasok Adagio énekkarát Vajdaság nyugdíjas énekkarainak XI. szemléjén. Ezek a rendezvények társas jellegűek, nincs hivatalos díj, ám a záróesten a szakemberek elmondják véleményüket a résztvevők teljesítményéről.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..