home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Helytállt a CMOS!
(Z. Č.)
2014.05.08.
LXIX. évf. 19. szám
Helytállt a CMOS!

A szabadkai CMOS, mint egyetlen főiskolai csapat a kitűnő második helyen végzett az Imagine Cup országos döntőjében

A Microsoft Szerbia székhelyén április 26-án került megrendezésre az Imagine Cup országos döntője, amelyben öt csapat prezentációját láthattuk: Extream Team (Kragujeváci Természettudományi és Matematikai Kar), CMOS – Coding Masters of Serbia (Szabadkai Műszaki Szakfőiskola), BarFoo (Belgrádi Egyetem Matematikai Kara), Teamstitution (Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Kara, Számítástechnikai Kar, Union Egyetem, Belgrádi Egyetem Villamosmérnöki Kara) és Fearless Team (Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Kara).

A szabadkai CMOS, mint egyetlen főiskolai csapat, kitűnő eredményt ért el az erős mezőnyben megszerzett második hellyel. Tagjai: Pálfi Szuzanna, villamosságtan és számítástechnika mérnöke (a mechatronika specializációs szakának hallgatója), Fodor Balázs (harmadéves számítástechnika szakos hallgató), Viktor Vojnić (másodéves műszaki informatika szakos hallgató) és Nikola Novaković (másodéves internet és elektronikus ügyvitel szakos hallgató). Mentoruk: prof. dr. Zlatko Čović, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola Informatika Tanszékének vezetője.

Az országos döntőn első helyezést ért el a BarFoo, amely Szerbiát képviseli majd a világdöntő online elődöntőjében. Dr. Miroslava Raspopović, a Metropolitan Egyetem Informatikai Technológiák Karának (FIT) dékánja nyilatkozatában kiemelte, hogy a zsűrinek nagyon tetszettek a csapatok ötletei és hogy a nyertes csapat kiválasztásánál csak árnyalatok, részletek döntöttek.

A Microsoft Szerbia által kiosztott nyereményeken kívül, mind az öt csapat kapott egy „képviselői kártyát” a BelgradeVenture Forum-ra (http://www.belgradeventureforum.org), amely a legnagyobb beruházási fórum Szerbiában, a befektetők és vállalkozók egyedülálló nemzetközi találkozója. Legyünk büszkék csapatunkra, mely megmutatta, hogy kitartással és szorgalommal szép és nagyon jó eredmények érhetők el. Gratulálunk a csapat tagjainak!

Tekintse meg Pálfi Szuzanna helyszínen készített fotóit is!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..