Hazatalálásra (rá)hangolódva

Hazatalálásra (rá)hangolódva

Újabb rendhagyó koncert részesei lehet november utolsó hetében a vajdasági magyar közösség. A Prima-díjas és kétszeres Artisjus-díjas magyar népdalénekes, előadóművész Palya Bea és zenekarának vendégszereplése esedékes.

Az első helyszín november 26-án, a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület lesz, 19 órai kezdettel. A soron következő második pedig egy nappal később, november 27-én, 17 órai kezdettel. Újvidéken, az Újvidéki Egyetem BTK Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéken.

„Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, énekes, előadóművész és író. Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással volt a cigány, bolgár, szefárd és indiai zene is. Bea leginkább saját dalait énekli, melyben egy megindítóan személyes világ tárul elénk. Megannyi szólólemezén nyomon követhető az a folyamat, ahogy játszik hagyománnyal és modern témákkal - újat építve ezáltal a tradíció talaján —, és ahogyan önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton. Szövegei szókimondóak, mélyek, fájóan őszinték és humorosak. Gyönyörű hangjával, szuggesztív előadásmódjával és erős színpadi jelenlétével pedig rögtön bűvkörébe vonja közönségét.” — olvasható abban az eseményre invitáló közösségi bejegyzésben, melyet a vojlovitzi találkozás koordinátora, Vermeki Boglárka a Belgrádi Egyetem Filológiai Kar Hungarológiai Tanszékének lektora tett közzé. Kedvcsinálóként természetesen, az előadó és zenekarának tervezett repertoárját is feltüntetve. Az újvidéki esemény szervezője Oszkó Beatrix ph.D. a Magyar Tudományos Akadémi Nyelvtudományi Intézet Nyelv- és Irodalomtudományok Osztályának tudományos munkatársa, az Újvidéki Egyetem BTK Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének vendégoktatója. 

Az alábbi, Hazatalálok én című szerzemény Palya Bea 2018. szeptember 12-én megjelent Hazatalálok című lemezéről való.
 


 

A projektum Magyarország Kormánya Külgazdasági és Külügyminisztériumának, továbbá a Balassi Intézet keretében működő Vendégoktatói Hálózat közös védnökségével valósul meg.

Címkék: PalyaBea
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mozaik rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Hazatalálásra (rá)hangolódva
Heti Interjúnk
Facebook

Támogatóink