home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Hangolódjon rájuk karácsonykor is!
Bíró Tímea
2018.12.24.
LXXIII. évf. 51. szám
Hangolódjon rájuk karácsonykor is!

A karácsonyt mindenki legszívesebben a szeretteivel töltené el, meleg szobában, gazdagon megterített asztal mellett, gyertyafénytől és örömtől csillogó szemekkel.

Ha még finom muzsika is társul hozzá, akkor igazán boldog és meghitt az ünnep. A Szabadkai Magyar Rádió azokra is gondol, akik egyedül ünnepelnek, vagy ilyenkor sem szeretnék kikapcsolni a készüléket.

Agárdi Gábor, a rádió fő- és felelős szerkesztője elmondta, hogy lázasan készülnek az ünnepekre, és bíznak benne, hogy szebbé tudják tenni az emberek karácsonyát.

* Milyen ünnepi műsorral kedveskedik a Szabadkai Magyar Rádió a hallgatóinak?

— Sok érdekességgel készülünk az ünnepekre. Az egyik kiemelt interjúalanyunk Kabir Bedi, azaz Sandokan, aki még mindig aktív színművész, hiszen Indiában, Los Angelesben és Rómában is dolgozik. Mesélt nekünk azokról az időkről, amikor az egykori Jugoszláviában és Magyarországon járt. Egy igazi unikum lehet az itteni közönségnek, hiszen annak idején is hősként tisztelték, és ma is emlékeznek rá az emberek. Kabir Bedi azt üzeni a hallgatóknak, hogy Sandokan él. December 25-én 16.30-tól lesz hallható az interjú. A másik kiemelt vendégünk pedig a Magyarországon mindenhol megjelenő és igen közkedvelt Csonka András, akivel Vörös Gábor kollégánk beszélget. Egy igen meghitt interjú született, a művész úr ugyanis a karácsonyról beszél. Külön érdekesség, hogy három színművésszel együttműködve mesedrámák lesznek majd hallhatóak a rádióban. Zelk Zoltán Mikulás bácsi csizmája és Andersen A kis gyufaárus lány című meséjét Péter Ferenc előadásában élvezhetik a hallgatók. Megrendítő hangjáték készült, és úgy gondolom, hogy 24-én 19 órakor a karácsonyi vacsora mellé egy igazán megható élményt nyújtunk ezáltal az embereknek. 25-én szintén 19 órakor a Grimm testvérek meséjét, A suszter manóit, illetve O. Henrytől a Háromkirályok ajándékát sugározzuk Ralbovszki Csaba által. Az utóbbi egy megrendítő, ám mégis tanulságos történet, melyet mindenki figyelmébe ajánlok, mert nem egy tipikus, boldog lezárású karácsonyi sztori. Természetesen odafigyeltünk arra, hogy a műsornak szabadkai vonatkozása is legyen, ezért 26-án 19 órától Kosztolányi tollából A gipszangyal és Jókai Melyiket a kilenc közül című alkotása hangzik el a rádióban, szintén Péter Ferenc hangján. December 24-én a Muzsikál a mozi műsorban közkívánatra a Reszkessetek, betörők! filmzenéi csendülnek fel. Brasnyó Zoltán szerkesztésében 25-én 17 órától várható lesz a Karácsonyi Jazz-Korzó, 26-án 17 órakor pedig karácsonyi klasszikus kedvencek szólalnak meg. Fontos megemlíteni a Szabadkai Magyar Rádióban hallható kétrészes drámajátékot, mely 25-én és 26-án 18 órakor kezdődik, és Kőrösi Csoma Sándor utazásait, életét dolgozza fel. A főszereplőt, vagyis Kőrösi Csomát Nagy Ervin fogja alakítani, aki a térség egyik legnépszerűbb színművésze, rajta kívül pedig olyan nagy nevek szerepelnek még a rádiódrámában, mint például Stohl András és Kautzky Armand.

A főszerkesztő elmondta, hogy a zene válogatásakor is természetesen az ünnepre hangolódik a stáb, ezért a munkatársak leporolják például Frank Sinatra lemezét is, melyet egykor az évszázad karácsonyi albumának választottak meg. Igyekeznek minden korosztálynak kedveskedni, illetve egy igen meghitt estét varázsolni azok számára, akik a 89,6-ot hallgatják.

— Egy kicsit összedolgozunk a Pannon Televízióval és a Pannon Rádióval, hiszen a tévében látható lesz a Kincsem című film, melyben Nagy Ervin szerepel, valamint a Pannon Rádióban is hallható lesz az említett színművész. A műsor összeállításakor azt tartottuk szem előtt, hogy karácsonykor együtt van a család, és ilyenkor talán mindenki lehalkítja maga körül a világot és az információáradatot, mert valami csöndesebbre, emberközelibbre vágyik. Itt kerülünk mi az éterbe, hiszen egy olyan műsort próbáltunk összeállítani, amely éppen azoknak szól, akik szeretnének egy kicsit megpihenni, megállni gondolkodni. Nem tudunk ajándékcsomagot odatenni a hallgatóink fája alá, de igyekszünk meghittséget vinni az otthonukba.


Szalai Attila illusztrációja

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..