home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ha nyár, akkor Reki!
Tóth Tibor
2019.06.27.
LXXIV. évf. 25. szám
Ha nyár, akkor Reki!

Beköszöntött a kánikula, így mindannyian valamilyen hűsölési lehetőséget keresünk, ahol elbújhatunk a nap sugarai elől, felfrissülhetünk a hűs hullámokban.


Sokak kedvence a wellnessmedence

A felfrissülésre a legjobb választás a bácskossuthfalvi Rekreációs Központ, mely nemrégiben megnyitotta kapuit a fürdőzők előtt. A rengeteg zöldfelülettel ellátott, három medencét tartalmazó szabadidőközpont már negyedik éve fogadja a hőség elől a hűs vízben vagy az árnyékban menedéket kereső vendégeket. A Reki népszerűsége határtalan, hiszen az elmúlt nyáron mintegy 25 000-en látogattak el a létesítménybe.


A gyermekmedence (a szerző felvételei)

Bácskossuthfalva helyi közössége 2013-ban vásárolta vissza a csődbe jutott Rekreációs Központot, majd megkezdődött a komplexum felújítása. Vadonatúj központi fűtést szereltek be, helyreállították a villanyvezetékeket, majd felújították és üzembe helyezték a tekepályát. Teljesen új, 8 x 10 méteres kismedencét építettek a gyerekeknek kompenzációs medencével, feszített víztükörrel, európai uniós szabványoknak megfelelő gépészeti berendezésekkel. A 16 x 25 méteres medence építéséhez 2014 második felében fogtak hozzá, 2015 szeptemberében nyitották meg, 2017 júniusában pedig a wellnessmedencét is átadták rendeltetésének.

— A májusi esőzések miatt egy kicsit csúsztunk a tervezett munkálatokkal, a fűnyírással, a terület rendezésével, a medencék takarításával. A mellékhelyiségeket újrameszeltük, a wellnessmedence külső falát újrafestettük, emellett a meglevő tizenhat napkollektor mellé még hatot szereltünk fel, így azok is hozzájárulnak a wellnessmedence vizének felmelegedéséhez, illetve a víz hőfokának megtartásához. Az új napkollektorok értéke mintegy 1,5 millió dinár — mondta Kucor Róbert, a Reki igazgatója, majd megköszönte az Írisz Virágkedvelők és Környezetvédők Egyesületének segítségét, a közelmúltban ugyanis mutatós virágoskerteket alakítottak ki a fürdő területén.

A Reki az idén is három medencével várja a fürdőzőket, a kikapcsolódni vágyókat. A 16 x 25 méteres nagymedence egyik fele 1,3 méter mély, a másik fele pedig fokozatosan mélyül egészen 2 méterig. A 100 négyzetméter alapterületű wellnessmedence a legnépszerűbb, melyben hidroágy, nyak- és hátmasszírozó, Amazonas-esőerdő, jakuzzi és több vízesés található. A 8 x 10 méteres gyermekmedence mélysége 50 cm-nél kezdődik, és 90 cm-ig mélyül fokozatosan. A fürdő területén a gyerekeket játszótér, homokozó, a sportolni vágyókat pedig strandröplabda- és homokfocipálya várja.


A nagymedence

— A belépő ára változatlan marad, tehát nem drágítottuk, ahogyan a lacikonyhában kapható ételek és italok ára sem emelkedett. A helyi lakosok a tavalyi évhez hasonlóan az idén is kedvezményes belépőt igényelhetnek. Ehhez a személyi igazolvány felmutatásával úgynevezett Moravica-kártyát kell készíttetniük, melyhez ingyen juthatnak hozzá. 5 éves korig nem kell fizetni a belépőért, a 6 és 14 év közötti gyerekek, valamint a nyugdíjasok számára 100, a felnőttek számára pedig 150 dinárba kerül a napijegy. A kártyát nem kiváltók esetében 5 éves korig szintén ingyenes a belépő, a 6 és 14 év közötti gyerekek, valamint a nyugdíjasok 200, a felnőttek pedig 300 dinárt fizetnek a belépőért. A kedvezményekről és az árjegyzékről a Bácskossuthfalva Reki nevű Facebook-oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. Gyorséttermünkben többféle lángos, sült krumpli, hamburger, rostélykolbász, palacsinta és sült apró hal kapható. Az üdítők mellett hideg csapolt sörrel és fagylalttal is szolgálunk a fürdőhelyen. Konyhánk korszerűsítése folyamatban van. Ahogy teremtjük elő a pénzt, illetve ahogy érkezik, úgy haladunk. A tervezett negyedik medence építése elhúzódott, a munkálatok a tavasz helyett az ősszel kezdődnek. Magyarországi pénzt is várunk, melyből a bejáratnál egy kétszintes, a többi közt szaunát is magában foglaló épületet létesítenénk. A valamikori olimpiai medence helyén 1,3-1,5 méter mély és 25 x 15 méter széles medencét építenénk. A labdajátékok számára inkább ezt képzeltük el, a már meglevő nagymedencében pedig az úszás szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek — emelte ki az igazgató.


A strandröplabda- és homokfocipálya helyén a tervek szerint újabb medence létesül

A nyár folyamán több zenei rendezvényt szerveznek a látogatók számára. Időszakos rendszerességgel lemezlovasok látogatnak el a Rekibe, továbbá lesz esti fürdőzés, aquafitness, a Sloboda Labdarúgóklubbal együtt pedig homokfocitorna is. Kezdők és haladók számára úszóiskolát is szerveznek, melyre július 1-jéig lehet jelentkezni. Az úszótanfolyam tíz 45 perces órából áll. A gyerekeket kezdő és haladó csoportba osztják, a jelentkezés alapfeltétele pedig a 2019-ben betöltött 5. életév. A tanfolyam díja 2000 dinár, mely tartalmazza a fürdőbe való belépőt az oktatás napjaira.

A bácskossuthfalvi Reki augusztus végéig várja látogatóit.


A Reki területe bővelkedik zöldfelületben

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..