home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Gyűrűre magyar!
Csermák Zoltán
2017.02.15.
LXXII. évf. 7. szám
Gyűrűre magyar!

Valentin-napi meglepetés a Petőfi Rádióban

Megadta a módját Valentin napjának a Petőfi Rádió népszerű műsora, a Talpra magyar!, a legötletesebb leánykérést valósította meg az éterben. Mindezt a Házasság hete keretében tette.

Nem mindennapi módon ünnepelte a Petőfi Rádió reggeli műsora, a Talpra magyar! a Valentin-napot: a műsor a Mézeshetek című játékában öt napig keresték az ország legkülönlegesebb lánykérését. A hallgatók többsége a szarvasi Precskó Zsolt tervére voksolt, így ő kérhette meg barátnője, Erika kezét kedd reggel a stúdióban. Az ara úgy tudta, hogy állásinterjúra érkezett egy elegáns szarvasi hotelbe, még Harsányi Levente sem lett neki gyanús, aki mint a szóban forgó kampány „arca” vett részt a beszélgetésen. A szálloda pincére helyett azonban barátja, Zsolt jelent meg felszolgálónak öltözve, tálcáján a jegygyűrűvel. „Nagyon meglepődtem, tényleg azt hittem, hogy állásinterjúra érkeztem – mondta Erika, aki pár pillanatig azt sem tudta, hol van, de aztán kimondta a boldogító igent. — Jelenleg Angliában élek, de ezek után úgy látom, haza kell jönnöm”— tette hozzá mosolyogva.

Pont így terveztem a nagy pillanatot”— mondta Zsolt, aki a vendéglátásban dolgozik, korábban pedig - egy szavazáson — elnyerte a legsármosabb pincér címet is. Ezzel az érzelmes momentummal még nem ért véget a meglepetések sora: váratlanul megjelent a Magna Cum Laude együttes és szerenádot adott a jegyespárnak. Egy biztos: ezt az emlékezetes Valentin-napot nem lesz könnyű felülmúlnia Zsoltnak a jövőben.

Ahogy a korábbi években, a közmédia idén is kiemelten foglalkozik a Házasság hetével. A Duna Televízió Család-barát magazinja szakértők és ismert művészek segítségével egész héten párkapcsolati kérdésekre keresi a választ. Az is hagyomány, hogy egy fiatal párt a műsorban adnak össze a Házasság hetének megkoronázásaként. Az idei lesz az ötödik alkalom: volt már így kutyás és katonai esküvő is a stúdióban, idén egy kalocsai párra esett a választás.

A közmédia nemzetiségi műsoraiban a nézők ruszin és görög népi hagyományokkal ismerkedhettek meg, de az érdeklődők betekintést nyerhettek egy beás roma család esküvői előkészületeibe is. A Rondó nemzetiségi magazinban egy leánykérésről szóló görög dal hangzik el, a legnehezebb pillanatról, amit a vőlegény átérezhet, mikor szíve választottjának kezét édesapjától megkéri (Duna, csütörtök 7.25).

A külhoni műsorok is a házassághoz kapcsolódó témákat dolgoznak fel: ellátogatnak a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok rendezvényeire, a nézők megtudhatják egy délvidéki idős házaspártól azt is, hogy mi a hosszú házasság titka (Térkép, szombat 11.30). Az Öt kontinens szombati adásában négy házaspárt mutatnak be a világ négy szegletéből, akik azon túl, hogy több évtizedes házasságban élnek, a magyar közösségért is sokat tettek és tesznek (Duna, szombat 10.40).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..