home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Gyógyuljunk természetesen!
Bíró Tímea
2019.10.21.
LXXIV. évf. 42. szám
Gyógyuljunk természetesen!

Több mint 70 000 idegvégződés van a talpunkban. A két talpon az egész test lenyomata megtalálható. Ezek a reflexzónák, melyeket ingerelve hatást tudunk kifejteni az idegrendszerre, a vérkeringésre, a nyirokkeringésre, így a belső szervekre is.

Az adai Krizsák Kata talpreflexológus és természetgyógyász nemrég a településen található Lovasvölgyben tartott előadást. Ennek kapcsán beszélgettünk.

* Mikor és miért kezdtél el érdeklődni a természetgyógyászat és a talpreflexológia iránt?

— Körülbelül nyolc hónapja annak, hogy a szakmában dolgozom. Azért kezdett el érdekelni a természetgyógyászat, mert jómagam allergiás és asztmásként éltem harminc évig. Erre kerestem a megoldást, és szerencsére megtaláltam. Arra jutottam, hogy segíthetnék a sorstársaimon is. A talpreflexológiával meg a test-fül gyertyázással elérhető a tünetmentesség és nem utolsósorban a gyógyulás. Véleményem szerint rengeteget foglalkozunk a külsőnkkel. A belsőnkkel viszont annál kevesebbet. Nagy hiba, hiszen ha a lélek beteg, akkor a test is megbetegszik. Akit érdekel ez a téma, nyugodtan keressen meg a Facebookon.

* Mit csinál az egyik és mit a másik?

— A talpreflexológia segít abban, hogy eltávolítsuk a szervezetben levő méreganyagokat (gyulladás) anélkül, hogy gyógyszereket szednénk. Az orvosságokkal ellentétben a természetgyógyászatnak nincsenek mellékhatásai, nem teszi tönkre az emésztőszervrendszert, nem alakulnak ki szövődmények. A természetgyógyászat azért csodálatos, mert elősegíti a szervezet öngyógyító képességét.

* Mennyire nyitottak az emberek az alternatív gyógyászatra a vidékünkön?

— A természetgyógyászat nagyon gyerekcipőben jár mifelénk. Nálunk a régi, bevált dolgok az elfogadottabbak. Ha fáj valamim, beveszek egy tablettát. Ezt a berögződést nehezen lehet megváltoztatni, de nem lehetetlen. Ismeretlen mifelénk a természetgyógyászat, sőt, sokszor boszorkányságnak gondolják, de nem az. Elismert tudomány, mely körülbelül 4000 éves múltra tekint vissza.

* Hogyan folyik egy talpreflexológiai vizsgálat?

— Talptérképet használunk. Ezen kilenc szervrendszer és kilencvenhét szerv található meg. Tapintás és masszázstechnika segítségével átnézzük a talp mind a kilencvenhét pontját, ahol betegség, lerakódás érzékelhető (rizsszem vagy lóbab nagyságú). Szaknyelven úgy mondjuk, hogy megnyitjuk a vesét, ezután következik az emésztőszervrendszer átdolgozása. Miután ez megtörtént, felmasszírozzuk a többi szervből a méreganyagot, belevezetve az emésztőszervrendszerbe. Ezután széklet vagy vizelet formájában tud távozni az, ami a fájdalmat, az elváltozást okozza a szervezetben. A gyógyulás hosszabb időt vesz igénybe, ez szervezettől, kortól, életmódtól, a betegség súlyosságától függ. Minél fiatalabb a szervezet, annál gyorsabban regenerálódik. Remek alternatíva, más gyógyszeres kezelések mellé ajánlott. Felgyorsítja a gyógyszerek felszívódását, és akár meg is feleződhet a lábadozási idő.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..