Fűtés-korszerűsítés a Majsai Úti Általános Iskolában

Fűtés-korszerűsítés a Majsai Úti Általános Iskolában

Új gázkazánnal várják a jövő telet a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában.

A régi már teljesen elhasználódott, az újjal pedig a fűtés is költséghatékonyabb lesz. A 3 millió dináros beruházásra a tartományi energetikai, építészeti és közlekedési titkárság pályázatán nyert eszközöket az iskola 2 millió dinár értékben, a hiányzó pénzt pedig a város önkormányzata pótolta.

A szabadkai Majsai Úti Általános Iskola tavaly novemberben adta át pályázatát a tartományi energetikai, építészet és közlekedési titkársághoz a belső, zárt fűtési rendszer rekonstrukciójára. Az iskolában jelenleg működő kazán csaknem húszéves, és teljesen tönkrement, fennáll a veszély, hogy használhatatlanná válik.

— A gázkazánnal több mint 5300 négyzetmétert fűtenek, ha a régi kazán leállna, akkor 640 tanuló és az iskola 90 alkalmazottja maradna fűtés nélkül — mondta a sajtónak Bognár Beáta, az iskola igazgatója.

A beruházáshoz szükséges 1 millió dináros önrészről az önkormányzat gondoskodott — mondta lapunknak Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere. — Ez egy nagyon sikeres példája annak, hogy egy iskola hogyan tud az önkormányzattal karöltve közösen pályázni és fejlesztési terveket megvalósítani. A Vajdasági Magyar Szövetség — mint a városvezetőség része — fontosnak tartja minden iskola infrastrukturális fejlesztését, nem csak Szabadka területén. A palicsi, a csantavéri és a királyhalmi iskolák az elmúlt időszakban szintén sikeresen pályáztak a tartományi oktatási titkárságnál.

A város 10 millió dinárt különített el a költségvetésben az ehhez hasonló projektumokra.

— Várjuk a további sikeres pályázatokat az iskolák részéről. Külön figyelmet fordítva a Szabadkán kívül eső települések iskoláinak felújítására. Legyen szó akár a tetőtér, akár a nyílászárók cseréjéről, tehát mindenről, ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy a gyermekek továbbra is ugyanabban az épületben tudjanak tanulni biztonságban, melegben — tette hozzá az alpolgármester.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Fűtés-korszerűsítés a Majsai Úti Általános Iskolában
Szabadkai Napló
Facebook

Támogatóink