home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Franciaország–Argentína 4:3 (1:1)
Tóth Tibor
2018.07.01.
LXXIII. évf. 26. szám
Franciaország–Argentína 4:3 (1:1)

Nyolcaddöntő

Kazany, Kazany Aréna, 42 873 néző, vezette: Fagani (iráni)

Gólszerzők: Griezmann (11-esből) a 13., Pavard az 57., Mbappé a 64., a 68., illetve Di María a 41., Mercado a 48., Agüero a 93. percben.

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Kanté, Pogba – Mbappé (Thauvin), Griezmann (Fekir), Matuidi (Tolisso) – Giroud.

Argentína: Armani – Mercado, Otamendi, Rojo (Fazio), Tagliafico – E. Pérez (Agüero), Mascherano, Banega – Pavón (Meza), Messi, Di María.

A két korábbi világbajnok csatájából a franciák kerültek ki győztesen és elsőként jutottak a legjobb nyolc közé a világbajnokságon.

A találkozó bővelkedett fordulatokban, hiszen Griezmann büntetőjével a franciák szerezték meg a vezetést, ám az argentinok előbb Di María 28 méterről leadott lövésével egyenlítettek, majd a második félidő elején Mercado révén a vezetést is megszerezték.

A gall kakasok magasabb sebességre kapcsoltak, és tizenegy perc alatt három gólt lőttek Armani hálójába: az 57. percben Pavard külsővel bombázott az argentin kapuba, majd négy perc múlva Mbappé ballal megszerezte csapatának a vezetést, újabb négy perc elteltével pedig újra Mbappé jeleskedett, miután ballal laposan kilőtte a hosszúsarkot. A halványan játszó argentinok Agüero révén szépítettek, de a gól már csak szépségtapasznak volt elég.

 


Mbappé (Szalai Attila karikatúrája)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..