home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Fölényesebb győzelem már nem létezik...
H. Á.
2010.07.28.
LXV. évf. 30. szám

Minden korábbinál nagyobb volt a vetélkedés a bezdáni helyhatósági választáson. Hat listát állítottak, és volt egy független jelölt is, összesen 42-en pályáztak 15 helyre! Az én európai Bezdánomért elnevezésű győztes listán kívül indult még az Ózon ökológiai egyesület s a Bezdán az én udvarom szocia...

Minden korábbinál nagyobb volt a vetélkedés a bezdáni helyhatósági választáson. Hat listát állítottak, és volt egy független jelölt is, összesen 42-en pályáztak 15 helyre! Az én európai Bezdánomért elnevezésű győztes listán kívül indult még az Ózon ökológiai egyesület s a Bezdán az én udvarom szocialista jelöltekkel (az SZSZP-nek különben eddig még pártsejtje sem létezett eddig), az Együtt egymásért -- Bezdánért (a VMDK és a VMDP, illetve az eddigi vezetőség jelöltjei), Bezdán megőrzéséért elnevezéssel Koštunica hivei jelentkeztek, a Haladó Bezdánért jelöltjei pedig Tomislav Nikolić pártjának tagjai.
A helyhatósági választáson olyan eredmény született, amilyenre errefelé, de alighanem a tágabb környezetben se volt még példa. Az én európai Bezdánomért nevű lista 15 jelöltje kapta a legtöbb szavazatot. Bármennyire hihetetlen is, rajtuk kívül senki se kerülhetett a vezetőségbe, azaz a helyi közösség új összetételű tanácsába! Minden egyes helyet a Demokrata Párt, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Szerb Megújhodási Mozgalom, a G17 Plusz és a Horvát Demokratikus Szövetség jelöltjei fognak betölteni. Ezek a következők:
Fejes István, Varga Ferenc, Kiss Alfréd, Siniša Kovačević, Horváth János, Zlata Mojsilović, Takács János, Stevan Perić, Josip Pilisi, Seres Árpád, Fridrih Ottília, Nagy György, Kővágó Sándor, Jozo Bašić és Vesna Zelenika.
Pár nappal a rendkívüli eredményt hozott választás után, amely egyébként szabályosnak mondható, hiszen mindössze 8 érvénytelen szavazatot találtak -- megtartotta alakuló ülését az új összetételű tanács. A tanács elnökévé Horváth János okleveles mérnököt választották meg, alelnök pedig Fridrih Ottília lett. A végrehajtó bizottság elnökévé Varga Ferenc okleveles mérnököt választották meg, helyettese Vesna Zelenika.
Bezdánban továbbra sem győznek csodálkozni azon, hogy Az én európai Bezdánomért elnevezésű listán szereplők ekkora fölénnyel diadalmaskodtak, a többi listáról egyetlenegy jelöltnek sem sikerült bejutnia a vezetőségbe... Minden bizonnyal ki fog tenni magáért az új tanács, hogy ne okozzon csalódást a bezdáni polgárok túlnyomó többségének, igyekszik meghálálni az iránta kimutatott óriási bizalmat.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..