home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2017.11.10.
LXXII. évf. 44. szám
Filmtabletták

Ki mennyit hozott a konyhára?

Nagy összecsapás volt az amerikai mozikban az elmúlt két hétvégén, négy új bemutató is a nézők kegyeiért versengett. A Boo 2! — A Madea Halloween, az Űrvihar, a Hóember és az Only the Brave közül egy egészen meglepő film lett a győztes.

A dobogó legfelső fokára ugyanis a Boo 2! — A Madea Halloween állhatott. 21,7 millió dolláros kasszázása elmarad ugyan a tavaly debütált első résztől, mely 28 milliót hozott a konyhára, de még így is jócskán megelőzte a második helyezettet. Az Űrvihar lett a második, melyet 120 millió dollárból forgattak, ehhez képest pedig 13,3 milliót kalapozott össze. Ez az igazi katasztrófa, melyen még az európai piac sem javíthat túl sokat, mivel a bevételek csaknem nyolcvan százaléka Amerikából jön. Nem voltak túlságosan vevők a új sci-fire a tengerentúlon. Harmadik lett a Boldog halálnapot!, egy kis költségvetésű horror, mely (szégyen és gyalázat) továbbra is előzi a Szárnyas fejvadász 2049-et, mely ma már rohanás helyett inkább lefelé zuhan a lejtőn. Mögöttük van egy tűzoltódráma, az Only the Brave, mely szintén a költségek megtérüléséért küzd. A Hóember lett a legnagyobb vesztes mind közül. A brit gyártású filmek valamiért pocsékul szerepelnek az USA-ban, a mindössze 3,4 milliós bevétel is óriási pofon ennek az alkotásnak, mely az egyik legjobb Jo Nesbo-regény adaptációja.
 

Terminátor 3.

Úgy látszik, valóban beigazolódik, hogy a Terminátor-sorozat klasszikus első két epizódja után, illetve az őket követő mellényúlások ellenére rebootként követhetjük figyelemmel a történet időzónákon átívelő folytatását. A Terminátor rajongói utolsó reménysugárként tekintenek a franchise hatodik felvonására. Főleg azok után, hogy a legutóbbi, a Genisys kétségkívül botrányosra sikeredett. Az új részre Arnold Schwarzeneggeren kívül nemcsak Linda Hamilton tér vissza, hanem James Cameron is — ezúttal viszont csak producerként. A nyilatkozatok optimisták, Schwarzenegger Business Insidernek adott interjúja pedig szerencsére a végletekig őszinte. Eszerint tiszta lappal indulnak, és zárójelbe teszik a kellemetlen folytatásokat. Schwarzenegger azt is elmondta, hogy James Cameron Tim Miller rendezővel karöltve teljesen új, de mégis méltó folytatást akar készíteni. Szavai szerint a T—800-as történetét azzal folytatják, hogy a legalapvetőbb karaktereket építik tovább, nem foglalkozva a sok mellékszállal, és ami a legérdekesebb: a kusza idővonalakkal sem. Bízzunk benne, hogy végre lesz egy igazi Terminátor 3.
 

Polkorrektség a Thor: Ragnarökben

Ezen a héten mutatják be a Thor: Ragnarököt, melynek első kritikái már a múlt héten befutottak. A szakemberek többnyire elragadtatva nyilatkoztak a legújabb szuperhősmoziról. Egyvalamiben mindannyian egyetértenek: a Tessa Thompson által alakított Valkyre karaktere a legjobb. A színésznő nagyszerű munkát végzett a legyőzhetetlen harcos megformálásával, aki ráadásul alkoholista és meglehetősen öntörvényű is. Később aztán Thompson is megerősítette, hogy az általa játszott hős/antihős a képregényhez hűen biszexuális, ami azért is fontos — leginkább a polkorrekt Hollywood és a genderkritikusok számára —, mert ezzel ő az első nem heteroszexuális hős a Marvel-univerzumban. A Thor kalandjait továbbgördítő Ragnarök látványos előzetesei után epekedve várjuk, mi sül ki a filmből, melyet a mozik ettől a héttől játszanak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..