Felújítási munkálatok a November 11. Általános Iskolában

Felújítási munkálatok a November 11. Általános Iskolában

A zentai önkormányzat részéről tovább folytatódik annak a programnak a realizálása, amelynek célja az oktatási intézmények fejlesztése, korszerűsítése. A tanév kezdetére a zentai November 11. Általános Iskolában újultak meg a mosdók, korábban viszont az Emlékiskolában végeztek hasonló munkálatokat. Emellett a tornyosi iskolában is dolgoznak a mesterek, és renoválták a Szép utcai óvoda tetőszerkezetét is.


Sárosi Gabriella, Kormányos Katona Gyöngyi és Ceglédi Rudolf

Ebből az alkalomból Ceglédi Rudolf polgármester és Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja ellátogatott a November 11. Általános Iskolába.

— Az itteni munkálatok értéke 3,1 millió dinár, ezt az önkormányzat teljes egészében a saját forrásaiból folyósítja – hangsúlyozta az újságíróknak a polgármester.


Ceglédi Rudolf és Sárosi Gabriella

Sárosi Gabriella, a zentai Stevan Sremac Általános Iskola igazgatója elmondta, ebben az intézményben számos probléma merült fel a vízvezeték és a kanalizációs rendszer kapcsán, gyakran volt csőtörés és dugulás. Mivel a nyár folyamán a vízvezetékrendszert az épületen kívülre helyezték és a kanalizációt is felújították, remélik, ezt a gondot sikerült kiküszöbölni. 


Berze Gizella, Ceglédi Rudolf és Sárosi Gabriella (Szögi Csaba felvételei)

Berze Gizella intézményvezető hozzáfűzte, a tapasztalataik azt mutatják, hogy a tiszta, esztétikus környezet hat a gyermekek viselkedésére is. Amióta a tantermeik megújultak, azóta nincs rongálás, a tanulók vigyáznak a berendezésre.

Sárosi Gabriella a sajtó képviselőinek arról is beszámolt, hogy a minisztérium utasítása értelmében újra kellett számolni a tagozataikon lévő diákokat, és javaslatot tenni az esetleges összevonásra. A létszám csökkenése az idei iskolaév kezdetén a Thurzó Lajos Kihelyezett Tagozaton okozta a legnagyobb gondot, mivel a magyar gyermekek száma a második osztályban júliusra 61 főről 49-re csökkent, augusztusban pedig még kevesebben maradtak, úgyhogy veszélybe került az eddigi három tagozat megnyitása.

— Végül sikerült egy áthidaló megoldást találnunk, és a diákok számát megnövelnünk, több szülő ugyanis elfogadta azt a lehetőséget, hogy a gyermeke az inklúziós program alapján tanuljon. Egyelőre minden maradt a régiben, de ez sajnos nem garancia arra, hogy a következő iskolaévben is sikerül ezt az állapotot fenntartani, főleg, ha a kivándorlás továbbra is ilyen ütemben folytatódik — mondta az igazgatónő.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink