Felhívás a vajdasági helyitermék-program bemutatására
2016.11.15.
LXXI. évf. 45. szám
Felhívás a vajdasági helyitermék-program bemutatására

A Vajdasági Termeltetési, Beszerzési és Értékesítési Társaság (VaTeBeT) a vajdasági helyitermék-program bemutatására várja Magyarkanizsa község mezőgazdasági termelőinek és kézműveseinek jelentkezését, amelyre november 21-én, hétfőn, 18.00 órakor kerül sor a magyarkanizsai Cnesa OMI pincehelyiségében.

A társaság helyi terméknek tekinti a Vajdaságban megtermelt vagy összegyűjtött alapanyagokból, helyi nyersanyagokból, helyben kialakult eljárások alkalmazásával, kisüzemi keretek között előállított, helyi kulturális elemeket felhasználó terméket, ami helyi munkaerővel készült, és lakossági igényeket elégít ki. Mint például: kézműves termékek (hímzések, horgolások, üveg, fa, fém, bőr, papír, szövet), kisipari termékek, méztermékek, borok, pálinkák, szörpök, lekvárok, savanyúságok, tejtermékek (tehéntej, kecsketej), őrölt paprika, tojás, gyümölcs, zöldség, húskészítmények és füstölt hústermékek.
 
Mivel parlamenti elfogadás előtt van a helyitermék-rendelet, amely legális lehetőséget nyújt majd a termékek előállítására, ezért a társaság elindítja a helyitermék-rendszert, kialakítja a helyi termékboltot, a helyi termékpolchálózatot, a turisztika részére termékeket ajánl, kiállításokon, fesztiválokon való részvételt biztosít. A társaság december 10-én és 11-én ingyenes kiállítási lehetőséget kínál a zentai sportcsarnokban.
 
A mezőgazdasági termelők és kézművesek a Művészetek Háza előcsarnokában, a helyi termékek kiállításán mutathatják be termékeiket.
 
Részvételi szándékát jelezze a 062-800-6533-as telefonszámon!
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Felhívás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..