Február 8-án töpörtőfesztivál és farsangi felvonulás Muzslyán

Február 8-án töpörtőfesztivál és farsangi felvonulás Muzslyán

A muzslyai Fókusz Klaszter Családi Gazdálkodók Egyesületének tagjai szombaton, február 8-án — valamennyi helyi civil szervezettel és egyesülettel karöltve — a Lehel Sportközpont  pályáin megrendezik a IX. Töpörtőfesztivált.

A fesztivál keretében 11 órától hagyományos töpörtősütő versenyt tartanak. A versenyzőknek a házigazdáktól kapott 10 kg szalonnából 150 g töpörtőt és egy sült szalonnát kell átadniuk a zsűrinek, hagyományosan feldíszített terítéken.

A benevezési díj 1700 dinár.

Felelevenítve a régi szokásokat, a szervezők álarcos, jelmezes farsangi felvonulást is tartanak.

A menet a Hófehérke Óvoda épületétől indul 11 órakor, a központon keresztül a Dózsa György utcán és a piactéren át érkezik a fesztivál helyszínére, ahol egy rövid műsor keretében elbúcsúztatják a telet. A legötletesebb jelmezek viselőit díjazzák és megajándékozzák.

14 órától átadják a kisült töpörtőt, 14.30-tól eredményt hirdetnek, valamint kiosztják a díjakat. Mindezt késő estig tartó szórakozás követi.

Az érdeklődők a jutányos áron megvásárolt töpörtőn kívül egyéb, hagyományos disznótoros és falusi, tanyai ételek — sonka, szalonna, kolbász, sajt stb. — közül is válogathatnak. Az ízletes falatok elfogyasztása alatt a helybeli borászok forralt borral kedveskednek.

A töpörtősütő versenyben részvevő csapatok és a kiállítani vágyó személyek/egyesületek a következő telefonszámon jelentkezhetnek: 
063/460745

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Értesítés rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Február 8-án töpörtőfesztivál és farsangi felvonulás Muzslyán
Értesítés
  • VMPE
  • 2020.02.13.
  • LXXV. évfolyam 7. szám
Facebook

Támogatóink