home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Faragó Kornéliáé a Szenteleky Kornél Irodalmi Díj, Orovec Krisztináé a Bazsalikom Műfordító Díj
2015.10.08.
LXX. évf. 40. szám
Faragó Kornéliáé a Szenteleky Kornél Irodalmi Díj, Orovec Krisztináé a Bazsalikom Műfordító Díj

A Szenteleky Kornél Irodalmi Díj és a Bazsalikom Műfordító Díj bírálóbizottsága, Bányai János elnök, Gazsó Hargita, Lenkes László, Sági Varga Kinga és Virág Gábor a 2015. október 6-án megtartott értekezletén odaítélte a díjakat.

A bírálóbizottság Szenteleky Kornél Irodalmi Díjjal Faragó Kornéliát jutalmazza szerkesztői és irodalomszervezői munkásságáért, a többi közt a Szenteleky-napok hagyományának ápolásáért, a fiatal irodalmárok támogatásáért.

A Bazsalikom Műfordító Díjat Orovec Krisztinának a magyar és a szerb irodalmak kapcsolatát szorgalmazó műfordítói tevékenységéért, Vida Ognjenović Hűtlenek (Preljubnici) és Maja Solar jellemző, hogy nem természetes (naravno da nije prirodno) című kötete fordításáért, valamint folyóiratokban megjelent számos publikációjáért ítéli oda.

A díj ünnepélyes átadására október 24-én kerül sor a Szenteleky-napok keretében Szivácon.


Faragó Kornélia (Fotó: Szabó Attila) és Orovec Krisztina (Fotó: Dobó Krisztina)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..