home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ezerből huszonnyolc maradt
(A. A.)
2013.11.20.
LXVIII. évf. 47. szám
Ezerből huszonnyolc maradt

Zentaiak a PénzSztár regionális döntőjében

A magyarországi takarékszövetkezetek szervezete Pénz-Sztár elnevezéssel rendezte meg az első országos középiskolai pénzügyi-gazdasági versenyt, melynek határon túli részvevői is vannak. A megmérettetés több szakaszból áll: a két úgynevezett online forduló után a legjobbak november elején „élőben” is találkoztak Szegeden. Az előselejtezőkre több mint ezer együttes jelentkezett, közülük az első szűrőn százan jutottak tovább.

Vajdaságból egy csapat nevezett be, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumból és Kollégiumból. A nevük: BolyaiSokk. A négyes (Csipak Levente, Szakály László, Széll Réka és Apró Alexandra) az online fordulók után ott volt Szegeden, hogy bebizonyítsa, ért a világ pénzügyeihez és a gazdasághoz. Sikerrel is járt, az írásbeli és a szóbeli feladatok megoldásával ugyanis tekintélyes mennyiségű pontszámot gyűjtött össze, és bekerült a november 21-ei regionális középdöntőbe, ahol már csak 28 csapat verseng.

A tét hatalmas: a következő lépcsőfok a december 5-ei budapesti országos elődöntő, majd a december 19-ei döntő, melyet a tévé is közvetít majd Vágó István műsorvezető közreműködésével. A végső összecsapásban már csak a négy legjobb száll harcba a fejenként 100-100 ezer forintból és egy okos telefonból álló fődíjért.

Mi is sok szerencsét kívánunk a zentai BolyaiSokk csapatnak!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..