home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Évzáró a magyarkanizsai úszóknál
Tóth Tibor
2013.01.16.
LXVIII. évf. 3. szám
Évzáró a magyarkanizsai úszóknál

A Magyarkanizsa Úszóklub a viszonylag fiatal klubok sorába tartozik, hiszen mindössze két éve látta meg a napvilágot, tagjai azonban kitűnő eredményükkel máris felhívták magukra a nagyközönség figyelmét.

A 2012-es idényben először rendezték meg hosszútávúszásban a Szerb Kupát, melyen a magyarkanizsai klub összesítettben a második helyet szerezte meg, egyéniben pedig három első, négy második és hat harmadik helyet értek el Kormos Rudolf versenyzői. A közelmúltban megtartott évzárón az eredményeket elevenítették fel, valamint megjutalmazták az elmúlt év legsikeresebb magyarkanizsai úszóit is. Balla Lajos klubelnök megköszönte a szülőknek és az adományozóknak, hogy megrendezték a kis ünnepséget, és kiemelte: a klub eredményeinek híre a városon és egész Szerbián túl Európába is eljutott.
— A versenyzők teljesítményének méltatása mellett külön köszönet jár Kormos Rudolf edzőnek, akit a klub a hagyományos Év Sportolója-választáson az Év Edzője díjra terjeszt fel. Ugyanakkor a klub soraiból minden kategóriában (a pionírok, a serdülők, az ifjúsági és a felnőttekében) jelölünk versenyzőt az Év Sportolója díjra — mondta a klubelnök.
A Szerb Hosszútávúszó Kupában összesítettben a női abszolút kategóriában Gojkov Sára bronzérmes lett, a fiúk abszolút kategóriájában pedig Enis Beharović a negyedik, Balog Attila viszont az ötödik helyet érte el. Kategóriánként a nők mezőnyében Gojkov Sára (14 éves korig), Losonc Anna (15—19 évesek) és Rudics Zsuzsanna (40—49) ezüstérmet nyert, Dobó Zsuzsanna (40—49) és Pavlov Anna (15—19) pedig a dobogó harmadik fokára állhatott. A férfiak mezőnyében Hajdú Endre (40—49), Juhász Árpád (50—59) és Sreten Nikolin (60 év felett) a legjobbnak bizonyult a saját kategóriájában, Ervin Beharović (14 éves korig) a második helyet szerezte meg, Enis Beharović (15—19), Kordován Zoltán (30—39) és Losonc Rezső (50—59) pedig a harmadik lett. A családias hangulatú ünnepségen megjutalmazták a klub legjobb versenyzőit. E megtisztelő cím a nők mezőnyében Gojkov Sárát illette meg, a második helyen Losonc Anna, a harmadikon pedig Pavlov Anna végzett. A férfiak mezőnyében a klub legjobbjának 2012-ben Enis Beharović bizonyult, őt pedig Balog Attila és Ervin Beharović követi a ranglétrán. A dobogósok — s rajtuk kívül a legfiatalabb versenyző, Fejős Anna is — serleget vehettek át Balla Lajos klubelnöktől. A klub vezetői nem feledkeztek meg a többi versenyzőről sem, így mindazok, akik a mögöttünk hagyott évben a magyarkanizsai klub színeiben versenyeztek, elismerő oklevélben részesültek.
Röpke pihenő után az úszók elkezdik a felkészülést a 2013. évre, melyben újra kitűnő eredményeket várhatunk a Magyarkanizsa Úszóklub tagjaitól.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..