home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Évkönyvbemutató Csókán
(Tha)
2012.01.18.
LXVII. évf. 3. szám
Évkönyvbemutató Csókán

Szalai Attila fotóSzeged után Csókán, a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában mutattuk be a Vajdasági Magyar Kalendáriumot. A szép számban összegyűlt közönséget Dudás Károly, a Hét Nap főszerkesztője köszöntötte, az évkönyv összeállításáról és tartalmáról a szerkesztője, Molná...

Szalai Attila fotó

Szeged után Csókán, a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában mutattuk be a Vajdasági Magyar Kalendáriumot. A szép számban összegyűlt közönséget Dudás Károly, a Hét Nap főszerkesztője köszöntötte, az évkönyv összeállításáról és tartalmáról a szerkesztője, Molnár Krekity Olga beszélt. A kiadvány több szállal is kötődik Csóka községhez: a címlapján a vajdasági, bánáti kilenclyukú híd és a csókai Móra Ferenc MME Kicsi csillag citeracsoportja látható, valamint egy-egy írás is foglalkozik Kanizsamonostorral, a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok tavalyi megnyitóünnepségének helyszínével és az Arankát átívelő építménnyel.
A program kezdetén a Pilike leány- és a Csalogány asszonykórus a Magyarok madara című dalt adta elő, a Kicsi csillag citeracsoport pedig somogyi népdalokkal mutatkozott be. Az utóbbiak tavaly dicséretes minősítésben részesültek a KÓTA (Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége) megmérettetésén.
A későbbiekben a Pilike csókai gyűjtéssel, a Csalogány délalföldi dalokkal, a Rákóczi férfikórus pedig korhely dalcsokorral szerzett örömet a jelenlevőknek. A három csoport sikeresen zárta az elmúlt esztendőt, hiszen a leányok kiváló minősítést érdemeltek ki, az asszony- és a férfikórus pedig a Csongrádon megtartott országos népzenei gáláról elhozta az Arany Páva Nagydíjat. Az egybegyűltek nagy tetszéssel fogadták Kónya Sándor versénekest is, aki ezúttal Móra Ferenc, Fehér Kálmán és Tóth Béla egy-egy megzenésített költeményével lépett színre.
A Hét Nap gárdájából jelent volt Szalai Attila, aki a helyszínen karikatúra-kiállítást rögtönzött, Tomek Viktor újságíró, Lackó Ildikó példányszámfelelős, Kókai Szilveszter igazgató, és Tóth Lívia, a Bánáti Újság szerkesztője. A műsort a Százszorszép kézimunkacsoport, valamint a gyűjtők- és a helytörténeti szakcsoport tagjainak kiállítása fogta méltó keretbe. Szerkesztőségünk előfizetéssel és Vajdasági Magyar Kalendáriummal kedveskedett azoknak a nézőknek, akik helyes választ adtak a feltett villámkérdésekre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..